
Italia a înregistrat un nou record de infectări de la începutul pandemiei
Italia, primul epicentru european al pandemiei de coronavirus, a înregistrat, miercuri, recordul de îmbolnăviri de la începutul pandemiei – 7.332 de persoane au fost confirmate, relatează CNN.
Este vorba de cel mai mare număr zilnic de infectări de la începutul pandemiei. Cel mai ridicat număr de infectări în Italia, în perioada în care țara era epicentrul pandemic al Europei, a fost de 6.557 cazuri zilnice.
În ce privește decesele, 43 de oameni au murit din cauza coronavirusului în Italia, miercuri.
În total, țara înregistrează 36.289 de decese și 372.799 de infectări.
Italia a fost cea mai puternic lovită de coronavirus la începutul pandemiei, în primul val al acesteia. Restricții suplimentare au fost anunțate, marți, de prim-ministrul italian Giuseppe Conte, iar starea de urgență a fost prelungită până în 31 ianuarie.
Franța. Președintele a decretat stare de urgență sanitară. Cetățenii nu vor mai avea voie să circule după ora 21
Decizia se aplică pentru regiunea Ile-de-France (Paris) și pentru încă opt metropole: Grenoble, Lille, Lyon, Aix-Marseille, Rouen, Toulouse, Montpellier. Pe lângă obligația de a sta în casă între orele 21:00 și 06:00, autoritățile locale vor putea impune și alte restricții, dar școlile, magazinele și instituțiile publice vor rămâne deschise. Macron a recomandat munca de acasă, dar a precizat că aceasta nu este un panaceu universal și că acest instrument trebuie folosit de firme “cu flexibilitate și inteligență”. De asemenea, el a precizat că nu intenționează închiderea unor zone, nici restricționarea circulației între regiuni.
Starea de urgență sanitară va dura patru săptămâni, dar președintele Franței a precizat că va cere Parlamentului o prelungire, până la 1 decembrie.
Acum două zile, Franța a trecut de pragul de 1.500 de persoane internate la terapie intensivă, pentru prima dată după 27 mai, iar azi, numărul persoanelor care sunt internate în spital pentru COVID-19 a depășit pragul de 9.100.
În urmă cu trei săptămâni, pentru a frâna răspândirea virusului, autoritățile au luat decizia de a închide barurile și restaurantele din Marsilia, al doilea oraș al țării și au declarat stare de alertă sporită în Paris și alte zece metropole.