Ştiri locale

ISU Covasna continuă testarea sirenelor de alarmare publică

În perioada următoare Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al Judeţului Covasna va continua organizarea și desfășurarea antrenamentelor / exercițiilor lunare pentru verificarea funcționării sirenelor de alarmare publică. Scenariile antrenamentelor / exercițiilor vor evidenția tipurile de risc generatoare de situații de urgență / protecție civilă care impun alarmarea populației.

În acest mod vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înștiințare către autorități, cât și modul de funcționare a mijloacelor de alarmare a populației (sirene) existente la nivelul comunităților.

Publicitate

Din august, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10.00 – 11.00 vor fi acționate sirenele de alarmare publică existente la nivel național.

Simulările vor începe miercuri, 2 august și vizează atât verificarea echipamentelor care pot fi acționate în mod centralizat (simultan), dar și a celor cu acționare locală.

Prin modul de acționare a mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice.

Astfel, covăsnenii vor auzi diverse semnale acustice de alarmare. De asemenea, în funcție de caracteristicile tehnice vor fi testate și echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populație, care vor fi particularizate cu sintagma „Exercițiu”.

Recomandăm cetățenilor să rămână calmi, să urmărească informările Inspectoratului pentru Situații de Urgență și să cunoască regulile de comportare în situații de urgență în funcție de risc specifice zonei în care locuiesc.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Sublocotenent Tolvaj Marius

Publicitate
banner we radio