Ştiri locale

ISU Covasna, apel la responsabilitatea șoferilor

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Covasna face apel la responsabilitatea șoferilor atunci când își parchează mașinile. Într-o postare pe Facebook, reprezentanții instituției transmit că accesul autospecialelor de intervenție este de multe ori îngreunat de autoturisme, punând salvatorii în dificultate.

„Accesul limitat al autospecialelor este una dintre dificultățile întâlnite de pompieri pe durata intervențiilor. Staționarea autovehiculelor poate îngreuna identificarea hidranților stradali sau poate îngusta căile de acces ale autospecialelor de pompieri, care sunt în cea mai mare parte a acestora agabaritice. Această situație generează un mare dezavantaj salvatorilor în lupta cu secundele”, au transmis reprezentanții ISU Covasna.

Publicitate

În imaginea care însoțește textul postat pe pagina de Facebook a salvatorilor covăsneni este surprinsă o mașină staționată perpendicular cu locurile de parcare, pe pista destinată pietonilor, blocând calea de acces către Policlinica Spitalului Județean.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate