Ştiri locale

ISU Covasna angajează: 32 de posturi de soldați profesioniști vor fi scoase la concurs

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Covasna va scoate la concurs, în perioada următoare, 32 de posturi de soldați profesioniști (servanți), pentru care vor putea candida tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, care au absolvit cel puțin învățământul general obligatoriu, și au o pregătire fizică foarte bună.

Candidații vor avea de trecut două probe eliminatorii, respectiv urcarea pe scară și deplasarea în subsol întunecat, și vor parcurge un traseu practic-aplicativ.

Publicitate

„Vă invităm să ne urmăriți pe pagina noastră oficială de Facebook, sau pe site-ul instituției,  www.isujcv.ro, deoarece în următoarea perioadă vom scoate la concurs 32 de posturi de soldați profesioniști (…) Dacă sunteți interesați, trebuie să știți că veți avea de susținut doar probe practice. După cele eliminatorii, care ne vor arăta că nu vă este frică de înălțime, de spații înguste sau întunecoase, va urma traseul practic-aplicativ”, transmit reprezentanții ISU Covasna, într-o postare pe Facebook.

Traseul practic-aplicativ constă în 9 probe care, de asemenea, pot duce la eliminare. În prima probă, candidații vor avea de făcut 3 tracțiuni la bara fixă, din poziția „atârnat”, cu brațele întinse. Conform regulamentului, pierderea prizei, atingerea solului sau nerealizarea celor 3 tracțiuni duc la eliminarea din concurs.

Următoarele probe constau în realizarea a două rostogoliri succesive înainte pe o saltea; deplasarea în echilibru pe două bănci de gimnastică, transportând două gantere a câte 10 kg; deplasare printr-un tunel;  săritură în sprijin depărtat peste capra de gimnastică cu înălțimea de 1,30 m; săritură peste saltea; săritură peste calul de gimnastică fără mânere, cu înălțimea de 1,50 m; transportul a trei stingătoare a câte 9.5 kg fiecare, respectiv transportul, prin târâre, a unui manechin cu greutatea de 60 kg.

Traseul practic-aplicativ este descris pas cu pas în videoclipul postat pe pagina de Facebook ISU Covasna (AICI).

Cei interesați pot afla mai multe informații la numărul de telefon: 0755 740 426, în zilele lucrătoare, între orele 08:00 și 16:00.

În următorii 3 ani, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va suplimenta numărul de posturi în cadrul unităților din țară, urmând să fie scoate la concurs un număr de 8.546 de posturi noi, din care 129 de ofițer, 25 de maiștri militari și subofițeri, respectiv 8.400 de soldați și gradați profesioniști, care vor fi ocupate treptat, prin concurs, până în 2025.

(Ioana Ardeleanu)

 

Publicitate
banner we radio