
ISU Covasna a relansat înscrierile în cadrul programului „Salvator din pasiune”
Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihai Viteazul” (ISU) Covasna a anunțat că lansează o nouă serie de înscrieri în programul „Salvatori din pasiune”. Voluntarii trebuie să aibă între 16 şi 65 de ani, să fie apţi din punct de vedere medical şi psihologic şi să nu fi fost condamnați pentru infracțiuni săvârșite cu intenție. Înscrierile se derulează până pe 4 aprilie.
„Reluăm demersul de a găsi în rândul cetățenilor acele persoane care își doresc să se implice benevol, fără a fi remunerate, în domeniul situațiilor de urgență (…) Demersul instituției noastre are la bază beneficiile activităților de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarității şi responsabilității civice. Acesta se materializează atât prin sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, cât și prin activitățile de prevenire a acestora”, transmit reprezentanții ISU Covasna.
Activitatea se desfășoară în baza unui contract de voluntariat, iar cei interesați trebuie să completeze o cerere de înscriere, pe care o vor putea solicita de la sediul ISU Covasna, și să întocmească un dosar care să conțină certificatul de cazier judiciar (în cazul persoanelor cu vârsta peste 18 ani); acordul părinților / tutorelui legal (în cazul celor care n-au împlinit 18 ani); avizul psihologic cu mențiunea „apt pentru activitatea de voluntariat în cadrul IGSU”; un act doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfășurare și o adeverință de la medicul de familie cu mențiunea „apt pentru efort fizic”.
Dosarele de înscriere se vor depune personal, la sediul ISU Covasna (str. Oltului nr. 31-33), de luni până vineri, între orele 08:00-15:00.
Documentele necesare și regulamentul de participare sunt disponibile pe site-ul ISU Covasna (AICI), însă mai multe informații despre activitatea de voluntariat pot fi obținute și telefonic, la numărul: 0267 315 350, de luni până vineri, între orele 08:00-16:00.
Programul național „Salvator din pasiune” se desfășoară începând din anul 2016. Cei 33 de voluntari înscriși anul trecut în cadrul programului au participat la 497 de intervenții și 40 de activități de informare preventivă, iar o parte dintre ei au parcurs și modulele de pregătire care le permit să participe la misiunile de stingere a incendiilor.
(Ioana Ardeleanu)
