Ştiri locale

ISU Covasna: 11 intervenții pentru salvarea animalelor în prima jumătate a anului

În prima jumătate a acestui an, pompierii covăsneni au intervenit pentru salvarea a 11 animale aflate în primejdie, printre care pisici, câini, cai, și chiar un castor, care fără intervenția salvatorilor n-ar fi supraviețuit.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, numărul intervențiilor de acest gen a crescut semnificativ, arată datele ISU Covasna. Într-una dintre intervenții, salvatorii covăsneni au salvat un cal căzut într-o fosă septică, iar un castor care căzuse într-o groapă betonată a fost eliberat tot în urma intervenției pompierilor.

Publicitate

„În semestrul I al anului 2023 au fost înregistrate 11 intervenții pentru salvarea animalelor, față de două în aceeași perioadă a anului 2022, dintre care: una pentru salvarea unui cal căzut într-o fosă septică; 5  pentru salvarea pisicilor aflate în copaci;      4 pentru salvarea câinilor aflați în gropi și una pentru salvarea unui castor care se afla într-o groapă betonată. Intervenția pentru salvarea calului căzut în fosa septică a fost mai deosebită, datorită adâncimii de cca. 3 m, a accesului foarte greu, spațiului foarte îngust, precum și a greutății animalului salvat. Evenimentul s-a petrecut în luna ianuarie”, ne-a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Covasna, Sg. Maj. Alexandru Marian Rechițean.

Printre animalele salvate de pompierii covăsneni de-a lungul timpului s-au mai numărat berze, iepuri, un câine blocat în compartimentul motor al unei mașini, și chiar și un pui de urs căzut într-o fosă septică și care până la urmă s-a eliberat singur după ce pompierii i-au pus „la îndemână” o scară.

(Ioana Ardeleanu)

Foto arhiva

Publicitate
banner we radio