Sport

Istoria continuă: Sepsi OSK a câştigat şi Supercupa României

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a câştigat sâmbătă seara Supercupa României la fotbal după ce a revenit de la 0-1 în meciul de la Arad, disputat împotriva campioanei CFR Cluj. În primul meci din România care a beneficiat de tehnologia VAR, la Arad, în Supercupa României, Sepsi s-a impus cu 2-1 (1-1) în faţa echipei campioane, CFR Cluj. Clujenii au deschis scorul încă din startul meciului, în minutul 2, prin Păun, care a înscris cu un şut plasat din careu. Covăsnenii au egalat în al treilea minut de prelungire al primei reprize când Cosmin Matei a înscris din faţa porţii la centrarea lui Dimitrov.

Golul victoriei lui Sepsi a venit în minutul 85, de la Rondon, care a înscris cu o lovitură de cap, din centrarea lui Ştefănescu. Roger a fost eliminat în minutul 90+1, primind direct cartonaş roşu pentru un fault la Francisco Junior.

Publicitate

 

Imediat după fluierul final, a început petrecerea pe stadionul din Arad. Antrenorul Cristiano Bergodi s-a dus și și-a felicitat jucătorii, iar apoi a filmat cu telefonul momentele de după premiere. Antrenorul covăsnenilor a făcut plecăciuni în fața fanilor, care i-au scandat numele și l-au aplaudat.

După primirea medaliilor și a trofeului, tot patronul Dioszegi Laszlo a fost cel care a preluat inițiativa. Dioszegi a făcut turul stadionului, alături de jucatorii săi, cu trofeul după ei. Pentru Sepsi, Supercupa este al doilea trofeu din istoria clubului înființat în 2011.

Cristiano Bergodi, reacție spumoasă după ce Sepsi a câștigat Supercupa României: ”M-am așezat pe bancă și a fost 0-1!”

Antrenorul lui Sepsi, Cristiano Bergodi, s-a declarat foarte mulțumit de prestația elevilor săi, chiar dacă a recunoscut că meciul contra campioanei României nu a fost deloc unul simplu.

Tehnicianul italian a mărturisit că nu vor mai veni jucători noi în echipă și a oferit și un motiv pentru care acest lucru nu se va întâmpla: relațiile de joc vor avea de suferit dacă sunt înlocuiți prea mulți jucători.

A fost un meci greu. Cum ne-am așezat pe bancă, a fost 0-1 imediat. Nu a fost ușor. Băieții au jucat, am făcut un meci bun. Nu am renunțat. Am meritat până la final să câștigăm acest trofeu. Cred că trebuie să îi felicit pe băieți pentru că au făcut un lucru extraordinar. Nu știu despre prima de joc. Eram pe teren la poze, nu am reușit să stau cu băieții. Mă bucur pentru ei. E al doilea trofeu. Mă bucur pentru băieți, echipa a jucat bine.Mă bucur că jucătorii noi au înscris. Am adus jucători care cred că se pliază bine pe sistemul de joc. Să câștigi cu CFR Cluj nu este ușor. Băieții au făcut un lucru incredibil.

Vom rămâne așa probabil. Am adus 4-5 jucători noi. Nu e bine să schimbăm foarte mult echipa pentru că după aia e greu să creăm relații de joc. Jucătorii au caracteristici bune pentru această echipă”, a declarat Cristiano Bergodi.

Dan Petrescu a rămas fără medalie la finalul Supercupei: ”Când am vrut să vin, s-a terminat”

La final, antrenorul celor de la CFR Cluj, Dan Petrescut, s-a arătat nemulțumit de greșelile elevilor săi care au condus la cele două reușite ale covăsnenilor și a oferit declarația serii. Dan Petrescu a explicat de ce nu a fost prezent la festivitatea de premiere.

Înainte de meci am spus că finalele nu se joacă, se câștigă. Noi am jucat mai bine, dar am pierdut. Practic, ne-am bătut singuri. La pauză, trebuia să avem 2 sau 3 la 0. Apoi, meciul se îndrepta spre penalty-uri. Dominam, dar la un corner mingea nu a mai ajuns în careu. Nu știu cum s-a întâmplat acea fază. Și am luat gol.

Toată lumea a vrut, două greșeli au făcut diferența. Nu am văzut faza (n.r.- eliminării lui Roger), dar dacă a fost roșu, sunt supărat, clar. (n.r.- la final) M-am dus în vestiar, am stat puțin la telefon și când am vrut să vin, mi-au spus că s-a terminat. Am pierdut medalia și tot ce era acolo. Din punct de vedere financiar, meciul următor e vital. Jucătorii vor avea presiune. Va fi un meci extraordinar de greu chiar dacă lumea zice că e ușor”, a declarat Dan Petrescu.

CFR Cluj: Bălgrădean – Braun, Graovac, Matias, Camora – Bordeianu, Păun, Muhar – Deac, Dugandzic, Petrilă
Rezerve: Sava, Brucic, Roger, Yeboah, Betancor, Bălan, Hoban, Gîdea, Itu
Antrenor: Dan Petrescu

Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Bălașa, Mitrea, Dumitrescu – Bărbuț, Aganovic, Păun, Matei – Ștefănescu, Tudorie
Rezerve: Began, Ion Gheorghe, Francisco Santos, Ispas, Damașcan, Ciobotariu, Ninaj, Golofca, Rondon
Antrenor: Cristiano Bergodi

Desfăşurarea partidei:

Min. 1: Începe meciul.

Min. 2: Gol CFR! Camora aruncă de la margine, Dugandzic prelungește până la Păun, care înscrie cu un șut plasat de la 14 de metri.

Min. 17: Ocazie Sepsi. Dimitrov centrează în centrul careului, dar Matei ratează șutul.

Min. 28: Ocazie CFR. Dumitrescu alunecă, Păun recuperează și rămâne singur cu portarul, dar pasează prea în spate pentru Dugandzic și Dimitrov degajează.

Min. 31: Ocazie CFR. Deac ia o acțiune pe cont propriu, combină cu Dugandzic și șutează, dar pe direcția portarului, care boxează, apoi tot Deac șutează pe lângă poartă. Însă Dugandzic se afla în offside.

Min. 31: Ocazie Sepsi. Nicolae Păun șutează din afara careului, dar pe lângă poartă.

Min. 45+1: Ocazie Sepsi. Cosmin Matei șutează de la 30 de metri, dar mingea trece pe lângă poartă.

Min. 45+3: Gooooool Sepsi! Dimitrov centrează în careu, iar Cosmin Matei egalează din apropierea porții.

Min. 45+5: La pauză, CFR Cluj – Sepsi 1-1.

Min. 46: Începe repriza a doua.

Min. 60: Primele două schimbări la Sepsi. Ion Gheorghe intră în locul lui Cosmin Matei, iar Golofca îl înlocuiește pe Bărbuț.

Min. 62: Primele două schimbări și la CFR Cluj. Jefte Betancor intră în locul lui Dugandzic și Yeboah îl înlocuiește pe Păun.

Min. 67: Ocazie Sepsi. Golofca centrează în careu, Ștefănescu sare în duel cu Camora, mingea cade în mijlocul careului, dar Muhar degajează din fața lui Tudorie.

Min. 72: Schimbare la CFR Cluj. Hoban intră în locul lui Muhar.

Min. 76: Schimbare la Sepsi. Rondon intră în locul lui Tudorie.

Min. 79: Ocazie CFR. Petrila trece de Dimitrov pe partea stângă, intră în careu, pentru Jefte, dar Mitrea respinge din fața spaniolului.

Min. 83: Schimbare la Sepsi. Francisco Junior intră în locul lui Aganovic.

Min. 85: Gooooool Sepsi! Ștefănescu centrează în careu, Rondon e liber și înscrie cu capul.

Min. 86: Schimbări la CFR Cluj: Gîdea intră în locul lui Petrila și Roger îl înlocuiește pe Bordeianu.

Min. 90+1: Eliminare CFR. Roger primește direct cartonașul roșu, la 5 minute după ce a intrat pe teren, după ce l-a lovit cu cotul pe Francisco Junior.

Min. 95+5: CFR Cluj – Sepsi se termină 1-2. Covăsnenii câștigă Supercupa României, la 50 de zile după ce au luat Cupa.

Publicitate
banner we radio