Ştiri

Israelul revine la normalitate, după cea mai rapidă campanie de vaccinare anti-Covid-19

Campania de vaccinare a fost un succes în Israel, iar acum ţara se îndreaptă spre finalul pandemiei şi se deschide aproape în totalitate.

Vaccinarea încetineşte, pentru că şi-a atins scopul, iar rata de infectare e în scădere. Singura îngrijorare ar fi apariţia unor noi variante de virus. În Israel s-a derulat cea mai rapidă campanie de vaccinare anti-Covid.

Publicitate

Este prima ţară care se apropie de finalul luptei cu pandemia, în timp ce alte state doar speră la acest lucru. Israelul are o polulaţie de 9 milioane de oameni din care a vaccinat jumătate cu ambele doze. Drept rezultat, rata de infectare a scăzut substanţial, iar vineri s-au înregistrat doar 251 de cazuri noi.

În acest context, s-au deschis sălile de fitness, hotelurile, teatrele şi concerte, dar au acces doar persoanele vaccinate sau cele care au imunitate în urma infectării.

În Tel Aviv plajele sunt pline, iar când apune soarele, mii de oameni se îndreaptă spre baruri şi restaurante. Guvernul israelian ia în calcul să renunţe la purtarea măştilor de protecţie în exterior.

Publicitate
Publicitate
banner we radio