Ştiri locale

IȘJ Covasna: „Recomandăm elevilor să evite ieșirile în timpul liber. Numai prin comportament responsabil se poate ajunge la o stare de normalitate”

Municipiul Sfântu Gheorghe, dar și localitățile Bodoc, Malnaș, Poian și Mereni au fost trecute în scenariul roșu începând de marți, 20 octombrie, după ce a fost depășită rata de incidenţă cumulată de 3 cazuri la mia de locuitori pentru ultimele 14 zile.

Activitatea didactică în toate unitățile de învățământ din aceste localități a fost sistată pentru o perioadă de două săptămâni, cursurile fiind desfășurate exclusiv online, iar conducerea Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna a lansat un apel către elevi cărora le recomandă să evite ieșirile în timpul liber, pentru  a evita răspândirea infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2.

„Preșcolarii și școlarii vor derula activități didactice on-line pentru următoarele 2 săptămâni. În ceea ce privește municipiul Sfântu Gheorghe specificăm faptul că acestui scenariu i se supun 15 unități de învățământ însumând 32 de unități școlare, precum și Palatul Copiilor și Clubul Sportiv Școlar din localitate. Recomandăm elevilor să respecte normele de prevenire și combatere a infectării cu virusul SARS-COV-2, precum și reducerea/ evitarea ieșirilor în timpul liber, ținând cont de numărul mare de cazuri de îmbolnăviri care a determinat creșterea ratei incidenței în localitățile menționate. Numai prin manifestarea unui comportament responsabil se poate ajunge la o stare de normalitate”, se arată într-un comunicat al IȘJ Covasna.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Covasna a decis luni ca Municipiul Sfântu Gheorghe să intre în scenariul roşu prevăzut de reglementările din pandemie, după ce în weekend a fost depăşită rata de incidenţă cumulată de 3 cazuri la mia de locuitori pentru ultimele 14 zile.

Astfel, a fost instituită obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice deschise şi închise, organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) a fost interzisă atât în spaţii deschise cât şi închise, iar activitatea în interiorul restaurantelor, barurilor şi cafenelelor – cu excepţia celor din incintele hotelurilor, pensiunilor sau a altor unităţi de cazare, a fost de asemenea interzisă pentru persoanele care nu sunt cazate în cadrul acestora.

Prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt premise în spaţiile special destinate, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi cu participarea a cel mult 6 persoane provenind din familii diferite la o masă.

De asemenea, a fost suspendată activitatea piscinelor, sălilor de jocuri, cinematografelor, sălilor de spectacole şi fitness, teatrelor şi muzeelor, iar activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber este permisă cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio