Info Trafic

IPJ Covasna: Peste 20 de şoferi prinşi de radar într-o singură zi pe DN13E

Polițiști din cadrul Serviciul Rutier, în colaborare cu polițiști din cadrul polițiilor municipale, orășenești și secțiilor de poliție rurală din cadrul I.P.J. Covasna, au desfășurat activități specifice care vizează creșterea gradului de siguranță rutieră.

Astfel, la data de 25 martie a.c., polițiștii au executat o acțiune pe Drumul Național 13E – în localitatea Pachia, pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză.

Publicitate

În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 8700 de lei, toate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

De asemenea, polițiștii au constatat două infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice:

La data de 26.03.2023, în jurul orei 07:30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe – Biroul Rutier, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 37 de ani.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul indicat fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma rezultatului testării, bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

La aceeași dată în jurul orei 14:00, polițiștii din cadrul posturilor de poliție Ozun și Ilieni, aflându-se în executarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control pe raza localitații Ozun, pe DN11, un autovehicul condus de un tânăr în vârstă de 18 ani.

În urma verificărilor efectuate polițiștii au stabilit faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cercetările sunt  continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Pentru siguranța traficului rutier, polițiștii vă recomandă ca înainte de a pleca la drum, să vă informaţi temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor. În mod ideal călătoria ar trebui planificată din timp și efectuată într-o perioadă cât mai sigură. Luați în calcul folosirea rutelor alternative care pot fi mai puțin aglomerate decât arterele principale.

Puteți fi informați cu privire la condițiile de trafic rutier, evenimente rutiere și eventuale rute ocolitoare prin intermediul Centrului INFOTRAFIC al I.G.P.R.

Aveți grijă la viteza cu care circulați. Respectați regimul legal de viteză și adapți-o în funcție de condițiile de drum, astfel încât să puteți efectua orice manevră în condiții de siguranță.

Pietonilor le recomandăm să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

Totodată, îi rugăm să traverseze drumul doar prin locurile permise și să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

Nu uitați că, în condiții de vreme rea, vizibilitatea scade așadar dați șoferilor timp suficient pentru vă vedea și pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare.

 

Reiterăm faptul că o conduită responsabilă și preventivă poate salva viața dumneavoastră, a pasagerilor cu care vă efectuați deplasarea și a celorlalți participanți la trafic.

Polițiștii vor fi prezenți în teren pentru monitorizarea și fluidizarea traficului, acționând pentru prevenirea evenimentelor rutiere.

Publicitate
banner we radio