Info Trafic, Ştiri locale

IPJ Covasna: La 18 ani, fără permis, beat la volanul unei maşini radiate

La data de 13 noiembrie a.c., în jurul orei 23:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliţie Rurală Baraolt, aflându-se în timpul executării atribuțiilor de serviciu pe DC 41, în satul Doboșeni din comuna Brăduț, au oprit în trafic un autoturism care nu avea montate plăcuțele cu numărul de înmatriculare, condus de un tânăr în vârstă de 18 ani.

Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Publicitate

Totodată, în urma verificărilor efectuate polițiștii au stabilit că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul figurează ca fiind radiat din circulație.

Conducătorul autoturismului a fost reținut pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, și punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat.

Facem precizarea că reținerea pentru o perioadă de 24 de ore este o măsură preventivă reglementată de Codul de Procedură Penală și nu poate înfrânge principiul prezumției de nevinovăție.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio