Ştiri locale

IPJ Covasna face angajări pentru Poliția Animalelor. Şase posturi sunt scoase la concurs

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Covasna face angajări în cadrul Direcției pentru Protecția Animalelor, structură nou-înființată de Ministerul Afacerilor Interne, în acest sens fiind scoase la concurs 6 posturi.

Pe site-ul instituției, la secțiunea Carieră – Posturi scoase la concurs, au fost publicate în data de 17 decembrie două anunțuri de recrutare directă, din sursă externă, fiind vorba despre un post de ofițer de poliție, două de ofițer cu specializarea medicină veterinară și trei posturi de agent de poliție.

Publicitate

Înscrierile se fac on-line, până în data de 28 decembrie 2020 la ora 16:00, iar cei interesați pot obține informații complete despre posturile existente, programul înscrierilor, condițiile de participare, documentele necesare și modalitățile de desfășurare a concursurilor pe site-ul Poliției Române, dar și pe cel al IPJ Covasna: AICI (pentru posturile de ofițer și agenți) și AICI (pentru posturile de ofițer specialist în medicină veterinară).

Conform anunțurilor de angajare, candidații la posturile de specialist medic veterinar trebuie să aibă „studii universitare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniul de știință, artă și cultură/domeniul/profilul/specializarea – medicină veterinară” sau„studii superioare de licență, ciclul I de studii universitare (în sistem Bologna), absolvite cu diplomă de licență în domeniul fundamental de știință, artă și cultură/domeniul fundamental/ramură de știință/domeniul de licență: medicină veterinară/științe biologice și biomedicale (doar domeniul de licență medicină veterinară)”.

De asemenea, pentru posturile de ofițer sau agent sunt necesare studii universitare de lungă durată absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă într-unul dintre domeniile: Zootehnie, Psihologie, Drept/științe juridice, Științe economice/economic (toate specializările); Calculatoare/informatică/informatică aplicată; sau studii superioare de licență, ciclul I de studii universitare (în sistem Bologna) absolvite cu diplomă de licență.

„În următoarea zi lucrătoare, ulterioară depunerii cererii de înscriere însoțită de documentația aferentă, candidaților li se va transmite un e-mail de la adresa resurse.umane@cv.politiaromana.ro, de confirmare a primirii cererii, precizându-se și numărul de înregistrare, și codul atribuit candidatului. În situația în care candidatul nu primește confirmare în termenul prevăzut, acesta se poate adresa Serviciului Resurse Umane la nr. de tel 0267 307 400 int. 21111, 21112, 21113, iar în cazul în care situația nu s-a soluționat, are posibilitatea de a se prezenta fizic la Serviciul Resurse Umane din str. Korosi Csoma Sandor, nr. 16, mun. Sfântu Gheorghe, în vederea clarificării”, se arată pe site-ul IPJ Covasna.

Candidaților li se recomandă să nu se înscrie în aceeași dată la alte concursuri organizate de Poliția Română, întrucât testele scrise se vor desfășura concomitent.

Proba scrisă va avea loc în data de 23 ianuarie și va consta într-un test grilă elaborat de Comisia de concurs a Inspectoratului General al Poliției Române.

Pentru a fi declarat „admis”, candidatul trebuie să obțină minimum nota 7,00.

Ora și locul unde se va desfășura proba scrisă se vor stabili, în funcție de numărul candidaților, și vor fi comunicate pe site-ul IPJ Covasna (www.cv.politiaromana.ro) la secțiunea Carieră – Posturi scoase la concurs. Tot acolo vor fi publicate, în data de 19 ianuarie, și listele candidaturilor validate sau invalidate.

Rezultatul la proba scrisă va putea fi contestat o singură dată, în termen de 24 de ore de la afișare, contestațiile urmând să fie depuse pe adresa de e-mail resurse.umane@cv.politiaromana.ro, sau prin fax: 0267 307 445.

Polițiștii vor putea intra într-o proprietate privată fără mandat, dacă vor constata că un animal este în pericol

La nivel național, Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că scoate la concurs în total 264 de posturi, în cadrul tuturor structurilor centrale și teritoriale, fiind disponibile 49 de posturi de ofițer, 86 de posturi ofițer cu specializarea medic veterinar și 129 de posturi de agent de poliție.

Ministrul Marcel Vela a scris într-o postare pe Facebook că este nevoie de „cei mai buni profesioniști, dar și iubitori de animale în noua structură a Ministerului Afacerilor Interne”.

Potrivit proiectului de Ordonanță de Urgență pus în dezbatere publică, animalele aflate în pericol vor putea fi confiscate, iar polițiștii vor avea dreptul să intre pe o proprietate privată fără a avea mandat de la judecător, dacă constată că un animal este în pericol.

Actul normativ modifică Legea 205/2014 de protecție a animalelor și definește situațiile de pericol în care se poate afla un animal, respectiv rănirea sau schingiuirea; organizarea de lupte între sau cu animale; practicarea tirului pe animale domestice sau sălbatice captive; folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea; dar și prezența fără supraveghere, pe drumurile publice, a animalelor din speciile ecvine și rumegătoare mari și mici.

Potrivit proiectului, polițiștii care constată că un animal se află în pericol emit ordin de plasare a acestuia în adăpost.

Pentru verificarea sesizărilor, oamenii legii vor putea intra în domiciliul sau reședința oricărei persoane fizice, fără acordul acesteia, dar și în sediul oricărei persoane juridice, fără acordul reprezentantului legal, dacă informațiile.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio