Ştiri locale

IPJ Covasna are o structură nouă. Polițiștii învață autoapărare, tragere cu arma și conducere auto

Din luna august a anului trecut, prin Ordin al ministrului Afacerilor Interne, Poliția Română are o nouă structură, la nivelul fiecărui inspectorat județean fiind înființate servicii și birouri pentru Direcția de Pregătire Profesională.

Noua structură este compusă din Serviciul Formare Inițială și Continuă, respectiv Serviciul de Pregătire pentru Intervenție, în cadrul cărora agenții și ofițerii desfășoară pregătire tactică, pregătire pentru instrucția tragerii, pregătire fizică și de autoapărare, respectiv pregătire pentru conducerea auto.

Publicitate

Inspectorul-șef al IPJ Covasna, Liviu Pampu-Romanescu, a declarat într-o conferință de presă că structura nou-înființată „este foarte eficientă”, și și-a exprimat convingerea că rezultatele pregătirii vor fi vizibile în scurt timp, ducând chiar și la scăderea numărului de accidente în care sunt implicate autospecialele de poliție.

„În 2021 a fost înfiinţat Biroul de Pregătire Profesională, poliţiştii acestei structuri derulând activităţi pentru pregătirea agenţilor şi ofiţerilor de poliţie pe linia conducerii autovehiculelor în regim prioritar, pe linia tacticii poliţieneşti, a pregătirii de specialitate, instrucţiei tragerii şi în domeniul pregătirii sportive (…) În 2021 această activitate a fost intensificată şi s-a creat o structură dedicată. Este un lucru extraordinar să avem organizată la nivel de birou această activitate şi, după părerea mea, este foarte eficientă. Cred că într-o perioadă scurtă de timp vom vedea rezultatele şi anume: mai puţine accidente în care să fie implicate autospecialele noastre, să nu avem incidente de tragere, iar pregătirea profesională să fie la alt nivel. Este necesară această structură, nu neapărat pentru cei angajaţi din sursă externă, ci pentru toţi poliţiştii. E bine să relectureze acele proceduri, să nu avem incidente, asta ne dorim cu toţii, şi un serviciu mai de calitate pentru cetăţeni”, a declarat cms-șef Liviu Pampu-Romanescu.

 Potrivit acestuia, în prezent, aproape 76% din totalul posturilor din cadrul Inspectoratului sunt ocupate, după ce în luna decembrie a anului trecut au fost încadraţi 8 ofiţeri și 23 de agenţi, și au fost ocupate 6 posturi de personal contractual.

 (Ioana Ardeleanu)

Foto: sindicatulpolitistilor.ro

Publicitate
banner we radio