Ştiri locale

IPJ Covasna, acţiuni preventive cu elevii Școlii Gimnaziale „Gödri Ferenc” din Sfântu Gheorghe

În data de 7 noiembrie 2023, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au participat la activitați informativ – preventive împreună cu și în beneficiul elevilor Școlii Gimnaziale „Gödri Ferenc” din municipiul Sfântu Gheorghe.

Acțiunea a avut drept temă prevenirea victimizării minorilor, venind în continuarea activităților derulate în cadrul Campaniei „Dincolo de aparențe”, al Programului de prevenenire a criminalității informatice – Proiectul „Siguranță online”, precum și al Campaniei de informare privind modificările aduse Codului Penal, prin Legea nr.213/2023.

Publicitate

Cadrelor didactice și elevilor prezenți le-au fost oferite materiale suport și precizări privind identificarea și raportarea comportamentelor suspecte în mediul online, care ar putea expune la potențiale pericole din partea  rețelelor de trafic de persoane, au fost prezentate riscurile consumului de substanțe psihoactive, precum și modalități de diminuare  a acestor riscuri.

La aceeași dată, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au participat la activitați informativ – preventive împreună cu elevii Școlii  Gimnaziale Neri Szent Fulop, din municipiul Sfântu Gheorghe.

Acțiunea a avut drept temă prevenirea consumului de substanțe interzise și a portului fără drept de obiecte periculoase de către elevi, precum și prevenirea faptelor comise cu violență în mediul școlar.

Participanților le-au fost oferite materiale suport și le-a fost prezentată legislația în vigoare privind condițiile și consecințele răspunderii penale a minorilor. De asemenea, au fost discutate și riscurile la care se expun atunci când consumă substanțe psihoactive, riscuri ce pot avea ramificații atât în privința sănătății, a calității vieții, precum și a drepturilor și libertăților personale.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

Publicitate
Publicitate
banner we radio