Ştiri locale

IPJ Covasna: Acțiune pentru combaterea delictelor silvice

Polițiștii covăsneni au desfășurat o acțiune pentru combaterea delictelor silvice. Astfel, în perioada 15 – 28.12.2022, la nivelul județului Covasna, polițiștii din cadrul I.P.J. Covasna – Serviciul de Ordine Publică, sprijiniți de către polițiști de ordine publică din cadrul polițiilor municipale și orășenești precum și de cei din cadrul secțiilor de poliție rurală, împreună cu jandarmi și specialiști silvici, au executat o acțiune în sistem integrat pe linie silvică, pentru combaterea activităților ilicite în domeniile specifice exploatării, depozitării, prelucrării, comercializării și transportului materialului lemnos.

Astfel, peste 130 de polițiști, jandarmi și specialiști în domeniul silvic au efectuat 113 de controale la mai multe obiective, inclusiv depozite de material lemnos, instalații de debitat lemn rotund și puncte de lucru ale unor operatori economici din domeniu. Totodată polițiștii au verificat legalitatea a unui număr de 84 de transporturi de material lemnos efectuate în zona de competență.

Publicitate

În urma controalelor efectuate au fost constatate 17 infracțiuni prevăzute de Legea nr. 46/2008 – Codul Silvic și alte acte normative fiind, totodată, constatate și 66 de fapte contravenționale în urma cărora au fost aplicate sancțiuni cu amendă  în valoare totală de 37.350 de lei. În cursul acțiunii a fost confiscată o cantitate de material lemnos în valoare de 2.747 de lei.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

Foto arhiva

Publicitate
banner we radio