Info Trafic, Ştiri locale

IPJ Covasna: 185 de şoferi au fost prinşi de radar în vacanţa de Paşte. 17 au rămas fără permis de conducere

Polițiști din cadrul Serviciul Rutier, în colaborare cu polițiști din cadrul polițiilor municipale, orășenești și secțiilor de poliție rurală din cadrul I.P.J. Covasna, au desfășurat activități specifice care vizează creșterea gradului de siguranță rutieră.

Astfel, în perioada 13-17.04.2023, polițiștii au efectuat o serie de acțiuni pentru reducerea riscului rutier, pe întreaga reţea de drumuri din zona de competenţă, atât în mediul urban cât şi în mediul rural.

Publicitate

Obiectivele principale ale acțiunilor desfășurate de polițiștii rutieri au fost: combaterea încălcării normelor legale săvârșite de către pietoni, combaterea nerespectării regimului legal de viteză, depistarea și sancționarea conducătorilor de vehicule aflați sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive și impunerea respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic.

În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 377 de sancțiuni contravenționale, din acestea 185 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, fiind reținute 17 permise de conducere și 16 certificate de înmatriculare.

De asemenea, în perioada de referință, polițiștii au constatat infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice:

La data de 16.04.2023, în jurul orei 03.00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Baraolt, aflându-se în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu pe DJ 122 la ieșire din oraș Baraolt, au oprit un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 30 ani.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul indicat fiind de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma rezultatului testării, bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

La data de 15.04.2023, în jurul orei 20.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier  – Biroul Drumuri Naționale și Europene au fost sesizați prin apel 112, despre faptul că pe DN 12 a avut loc un accident de circulație.

La fața locului polițiștii au constatat că un bărbat de 38 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DN 12, din direcția Miercurea Ciuc către Sfântu Gheorghe, a pierdut controlul autoturismului și a părăsit partea carosabilă.

În urma impactului a rezultat doar avarierea autoturismului.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior conducătorului auto i s-au recoltat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei la o unitate medicală.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere valabil.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

La data de 17.04.2023, în jurul orei 20:00 polițiștii din cadrul Biroului Rutier – Poliția Municipiului Sfântu Gheorghe, în timp ce efectuau un control în trafic pentru depistarea conducătorilor auto care au consumat băuturi alcoolice sau alte substanțe, pe DN 13 E, au oprit pentru un autoturism condus de un bărbat de 66 de ani.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul indicat fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma rezultatului testării, bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii  de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio