Info Trafic, Ştiri locale

IPJ Covasna: 13 şoferi au rămas fără permis în weekend

La sfârșitul săptămânii polițiștii au fost la datorie și au acționat pentru menținerea climatului de siguranță publică. Oamenii legii au organizat și desfășurat 25 de acțiuni pe raza întregului județ și au intervenit la aproape 100 de evenimente, 45 dintre acestea fiind sesizări venite prin numărul de urgență 112.

În urma acțiunilor desfășurate au fost constatate 198 de abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate tot atâta sancțiuni în valoare de aproape 77.000 de lei, iar pentru diverse abateri în trafic polițiștii au reținut 13 permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost identificate 11 persoane în flagrant delict în timpul săvârșirii unor fapte de natură penală.

Publicitate

Infracțiuni la regimul rutier

Sâmbătă seară polițiștii au depistat pe DJ 121A, pe raza localității Boroșneu Mic, un tânăr de 19 ani care conducea un moped neînmatriculat, iar din verificările efectuate  s-a stabilit că cel în cauză nu avea permis de conducere pentru nicio categorie. Pe numele său a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducerea unui autovehicul neînmatriculat, dar și conducere sub influența băuturilor alcoolice întrucât, în urma testării cu etilotestul, polițiștii au constatat că tânărul avea o alcoolemie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Duminică, polițiștii din Sfântu Gheorghe au întocmit un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunii de conducere fără permis, după ce un minor de 12 ani ar fi condus un autoturism pe raza municipiului și a lovit o mașină parcată. Cercetările sunt continuate pentru a se stabili cu exactitate situația de fapt.

Polițiștii covăsneni vor continua să acționeze pentru menținerea climatului de siguranță și pentru reducerea riscului rutier.

(IPJ Covasna)

 

Publicitate
banner we radio