Ştiri locale

IPJ Covasna: 12 percheziţii la traficanţii de droguri

O grupare specializată în operaţiuni ilegale cu substanţe psihoactive şi droguri de mare risc a fost destructurată

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Covasna şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 12 percheziţii domiciliare la 7 persoane bănuite că ar fi vândut online inclusiv in judetul Covasna substanţe psihoactive şi droguri de mare risc.

Publicitate

Au fost ridicate aproape 800 grame de substanţă activă folosită la prepararea etnobotanicelor, alcool, 40 kg. de plante şi peste 120 de plicuri cu substanţe cu efecte psihoactive.

La data de 9 decembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Covasna şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Covasna au efectuat 12 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în operaţiuni ilegale cu substanţe cu efecte psihoactive şi droguri de mare risc.

Din cercetări a reieşit că, la sfârşitul anului 2014, o femeie şi doi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 38 şi 45 de ani, din Bucureşti, ar fi creat şi administrat un site, prin intermediul căruia ar fi comercializat produse susceptibile a avea efecte psihoactive. De asemenea, cei în cauză ar fi pretins că produsele vândute sunt autorizate, respectiv că tranzacţionarea acestora este permisă de lege.

Ulterior, în cursul lunii septembrie a.c., membrii grupării ar fi încheiat un contract cu o firmă de curierat şi ar fi recrutat alte 4 persoane, cu vârste cuprinse între 19 şi 40 de ani, din Bucureşti şi Otopeni.

Astfel, în perioada septembrie – noiembrie a.c., prin intermediul societăţii de expediţie, ar fi fost livrate aproape 1.300 de colete cu produse cu efecte psihoactive, pentru care cei în cauză ar fi obţinut aproximativ 364.000 de lei.

Totodată, din cercetări a rezultat că, printre substanţele susceptibile a avea efecte psihoactive comercializate prin intermediul site-ului, s-ar fi regăsit şi droguri de mare risc.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 777 de grame de praf alb (substanţă activă folosită la prepararea etnobotanicelor), 40 de kilograme de plante, 11 litri de alcool, 122 de plicuri cu substanţe susceptibile a fi din categoria celor cu efecte psihoactive, pregătite pentru a fi expediate.

Poliţiştii au pus în aplicare opt mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, efectuarea, cu intenţie, fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, pretinzând sau disimulând că acestea sunt produse autorizate potrivit legii sau a căror comercializare este permisă de lege şi cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de mare risc, fără drept.

IPJ Covasna

Compartimentul Relaţii Publice

Publicitate
banner we radio