Sport

Ioana Ghizilă părăseşte Sepsi-SIC şi semnează cu CSM Constanţa

Jucătoarea de baschet Ioana Ghizilă părăseşte echipa Sepsi-SIC din Sfântu Gheorghe şi semnează un contract cu CSM Constanţa.

„Ioana Ghizilă părăseşte echipa noastră după cinci ani, deoarece nu a acceptat oferta clubului, din cauza unor presiuni externe. Jucătoarea a ajuns la Sfântu Gheorghe în 2018, a jucat în 139 de meciuri în alb-verde şi a câştigat patru campionate şi cinci cupe cu formaţia noastră. Îţi dorim mult succes în cariera ta, în viitor”, au scris reprezentanţii clubului pe pagina de Facebook.

Totodată, reprezentanţii CSM Constanţa au anunţat, luni, că Ioana Ghizilă se alătură echipei de la malul mării.

„Coordonatoarea naţionalei României va evolua pentru CSM Constanţa începând din acest sezon. Ioana Ghizilă semnează cu CSM Constanţa şi se alătură echipei de la malul mării. Triplă campioană a României şi cea mai bună jucătoare autohtonă în sezonul trecut, Ioana a evoluat pentru naţionala României în calificările EuroBasket din 2023, 2021, 2019 şi 2017, la nivel de club având participări în EuroLeague şi EuroCup. După un weekend în care Ioana Ghizilă a fost prezentă cu naţionala României 3×3 la FIBA 3×3 Europe Cup Qualifier 2023 la Constanţa, Ioana semnează cu CSM Constanţa şi va evolua în faţa suporterilor din Constanţa. Pentru CSM Constanţa este al doilea transfer anunţat în echipa de baschet feminin, după Gabriela Mărginean”, au scris reprezentanţii clubului pe Facebook.

În urmă cu zece zile, conducerea clubului de baschet feminin Sepsi-SIC din Sfântu Gheorghe anunţa suporterii că o parte dintre jucătoare vor părăsi echipa, prin urmare, în perioada următoare, vor avea loc shimbări în componenţa acesteia.

Directorul tehnic al Sepsi-SIC, Rusz Istvan a precizat că decizia nu a aparţinut clubului din Sfântu Gheorghe, ci agenţiei de impresariat, care a decis să transfere jucătoarele la alt club.

„Dragi fani Sepsi-SIC! Ca o continuare a întâlnirii cu suporterii, aş dori să vă informez că o parte din echipa noastră pleacă din motive independente de voinţa noastră. Ne-am fi dorit să continuăm să lucrăm împreună şi să prelungim contractele, dar nu a depins de noi. Agenţia de impresariat, care domină piaţa baschetului feminin din România, a avut cu totul altă abordare, aşa că a decis să îşi transfere jucătoarele la un alt club. Cu toate acestea, încercăm să alcătuim o echipă competitivă, iar în perioada următoare vom anunţa cine pleacă, cine rămâne şi cine vine. Cele din urmă vor fi anunţate atunci când contractele vor fi semnate”, se arată în mesajul postat pe reţeaua de socializare.

Potrivit acestuia, pe viitor clubul va pune „mai mult accent pe baschetbaliste locale şi pe dezvoltarea tinerilor”.

Echipa antrenată de Zoran Mikes a câştigat de şapte ori titlul de campioană şi de opt ori Cupa României.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio