Ştiri locale

Investiții importante pentru comuna Barcani. Primarul Nicolae Pastor: „Personal sunt foarte mulțumit de ceea ce am reușit în ultima perioadă”

Primăria Barcani a bifat în ultima perioadă mai multe obiective importante aflate pe lista de investiții pentru dezvoltarea localității și a satelor aparținătoare, printre acestea numărându-se asfaltarea străzilor din satul Lădăuți și racordarea în procent de circa 95% a caselor din localitate la rețeaua de apă potabilă.

Într-o postare pe Facebook, primarul Nicolae Pastor a transmis că în perioada următoare ritmul lucrărilor va fi redus semnificativ, pe de-o parte din cauza răcirii vremii, iar pe de altă parte pentru că autoritățile locale vor să strângă fonduri pentru investițiile viitoare.

Publicitate

„Săptămâna aceasta au prins contur mai multe lucrări, la care echipa Primăriei Barcani a depus constant eforturi. Urmează să reducem semnificativ ritmul lucrărilor din comună din cauza înghețului/ninsorilor care se anunță, dar și pentru că ne dorim să reîncepem să strângem bani pentru proiecte viitoare. Am reușit să încheiem asfaltarea în satul Lădăuți (un vis împlinit). Podul de la km 0 (atelier Boiciuc) va fi redat traficului înainte de Crăciun, celelalte mici lucrări/retușuri vor mai continua zilele în care vin, iar restul la primăvară. Apa potabilă în satul Lădăuți a ajuns acum la aproximativ 95% din case. Terenul de lângă fabrica de lapte din satul Sărămaș, pe care ne dorim să îl transformăm în zonă industrială, este acum nivelat iar noul drum este funcțional. Ruinele zidurilor din satul Lădăuți au dispărut, iar în loc a apărut o stație de călători și o parcare frumos amenajată. Pârâul Barcani (Reșcheu) este decolmatat în proporție de 85%. Nivelarea cu buldozerul a umpluturilor rezultate în urma decolmatării pârâului Sărămaș (Bărbatu) sunt aproape gata iar asfaltarea str. Sărămașul Vechi s-a finalizat. Personal sunt foarte mulțumit de ceea ce am reușit în ultima perioadă”, a scris edilul.

Tot la capitolul investiții recent finalizate se numără și anveloparea completă a clădirii Primăriei, lucrare realizată în regie proprie, potrivit primarului.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio