Ştiri locale

Inundaţii în Sfântu Gheorghe

În data de 04.06.2015, în urma fenomenelor meteorologice periculoase produse în Sfantu Gheorghe, în intervalul 14.30 – 16.30, aversele de ploaie acumulând peste 25 l/mp, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Mihai Viteazul” al judeţului Covasna a fost solicitat să intervină pentru evacuarea apei din subsoluri şi de pe străzi în mai multe locaţii din municipiu.

În urma inundaţiilor au fost afectate, din datele preliminare, 3 străzi, 12 gospodării (curţi, grădini, pivniţe), 3 obiective social economice şi un atelier auto.

Publicitate

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sf. Gheorghe au intervenit cu 6 autospeciale de intervenţie şi 4 motopompe pentru evacuarea apei din zonele inundate, aceasta măsurând în unele locuri chiar şi 2 metri.

A fost afectată reţeaua de energie electrică în localitatea Chilieni şi zona Câmpul Frumos, echipajele de intervenţie Electrica au intervenit la 11 posturi de transformare pentru remedierea acestora.

Operaţiunile de intervenţie au fost conduse de inspectorul şef al ISU Covasna, colonel Gyorgy Alfons şi au durat mai bine de 5 ore, în care, aproximativ 20 de pompieri au intervenit pentru salvarea bunurilor şi evacuarea apei din subsolurile Bazei de înot Sf. Gheorghe, Agenției Județeane pentru Plăți și Inspecție Socială Covasna, unei fabrici de volane din Sf. Gheorghe şi al unui atelier auto, precum şi din parcarea unei benzinării şi din mai multe gospodării şi străzi din municipiul Sfântu Gheorghe.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Plutonier Tolvaj Marius

Publicitate
banner we radio