Ştiri locale

Întorsura Buzăului participă la Ziua de Curățenie Națională „Let’s Do It, Romania!”

„Let’s Do It, Romania!” organizează pe 17 septembrie o nouă zi de curăţenie naţională, la care și-au anunțat participarea 34 de judeţe din țară, unite într-o misiune comună: o lume cu mai puține deșeuri. Deși județul Covasna nu se află oficial pe lista participanților, Primăria Întorsura Buzăului îi invită pe locuitori să participe în număr cât mai mare la acțiunea care va avea loc sâmbătă, începând cu ora 10:00.

„România poate fi mai curată cu ajutorul tău! Vino alături de noi! Punctul de întâlnire: Primăria Întorsura Buzăului, ora 10:00, 17 Septembrie. Invităm toate persoanele dornice să ne dea o mână de ajutor, să fie prezente alături de noi”, au scris reprezentanții Primăriei într-o postare pe Facebook.

Publicitate

La ediția din acest an și-au anunțat participarea voluntari din județele Alba, Argeș, București/Ilfov, Bihor, Bistrița Năsăud, Botoșani, Brașov, Cluj, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ialomița, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Sălaj, Satu-Mare, Suceava, Timiș, Tulcea, Teleorman, Vâlcea, Vaslui și Vrancea.

Din 2010 și până în prezent, la acţiunile şi proiectele asociaţiei „Let’s Do It, Romania!” au participat peste două milioane de voluntari care au ajutat la curăţarea deşeurilor din arealele naturale.

„Este o bucurie să ne reîntâlnim cu voluntarii cu ocazia Zilei de Curăţenie Naţională şi să sărbătorim alături de 190 de ţări din lume puterea lui împreună. Ne dorim cu toţii să trăim într-o ţară mai curată, cu ape, munţi, plaje şi câmpii fără deşeuri şi le mulţumim tuturor celor care cred în noi şi în misiunea noastră. Ne vedem pe 17 septembrie. Let’s Do It!”, a transmis cofondatorul „Let’s Do It, Romania!” Anamaria Hâncu.

În acest an, Asociaţia a sprijinit echipa „Let’s Do It, Ucraina!” cu patru transporturi de 25 de tone cu alimente neperisabile, echipamente de comunicaţii, medicamente, corturi, mâncare pentru animale, haine călduroase și saci de dormit pentru cetăţenii ucraineni.

Let’s Do It, Romania! este cel mai mare proiect de implicare socială care își propune curățarea deșeurilor din arealele naturale într-o singură zi. Campania face parte din initiațiva globală Let`s Do It World!, alături de alte 190 de țări din întreaga lume, una dintre cele mai mari mișcări de voluntariat din lume.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio