Ştiri locale

Întorsura Buzăului a depus proiecte în valoare de 22 de milioane de euro în acest an. Amenajarea trotuarelor din centrul orașului, prioritatea numărul 1 pentru 2023

Primăria Întorsura Buzăului a depus în acest an proiecte în valoare de 22 de milioane de euro pentru investiții în infrastructură, eficientizarea energetică a unor unități de învățământ și termoizolarea blocurilor, extinderea rețelelor de apă și canalizare, precum și pentru achiziționarea unor autobuze electrice și amenajarea a 26 de stații inteligente. Până în prezent, au fost câştigate proiecte în valoare de 9 milioane de eruo, iar restul se află în evaluare, însă autorităţile locale spun că există şanse mari ca sumele solicitate să fie câştigate.

„Ne lăudăm și suntem bucuroși că echipa Primăriei a reușit și a depus în acest an proiecte în valoare de 22 de milioane de euro. Pe lângă cele două proiecte aprobate pentru achiziționarea autobuzelor electrice și amenajarea stațiilor, avem câștigate prin PNRR încă 820.000 de euro pentru anveloparea unor scări de bloc, avem două licee care vor fi eficientizate din punct de vedere energetic, pentru care avem 3.200.000 de lei prin PNRR, și avem câștigate aproximativ 5 milioane de euro prin programul Anghel Saligny pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare din oraș. Mai avem și alte proiecte care așteaptă să fie analizate, și sperăm să fie câștigătoare și ele”, ne-a spus primarul Raul Urdă.

Publicitate

Potrivit edilului, prioritatea autorităților locale pentru anul viitor este amenajarea trotuarelor din centrul orașului, având în vedere că, în prezent, pe unele străzi pietonii sunt nevoiți să circule prin noroi. Lucrările vor include și trecerea în subteran a cablurilor electrice, și modernizarea iluminatului public.

„Noi acum pe o parte avem trotuare, pe o parte este noroi. Acolo sunt mai multe proiecte implicate, trebuie mai întâi să îngropăm în pământ firele electrice, iar Electrica a făcut deja un Studiu de fezabilitate. Trebuie să facem rigola și ulterior trotuarele, dar ăsta este obiectivul, ținta numărul 1 pentru anul viitor. Desigur, lucrăm la implementarea tuturor proiectelor câștigate”, ne-a mai spus primarul.

Primarul Raul Urdă (USR) se află la primul mandat, după ce a câștigat alegerile locale din septembrie 2020, devansându-l pe profesorul Leca Băncilă, care candida pe lista ALDE pentru al patrulea mandat.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio