Sport, Ştiri locale

Amanda Thompson (Sepsi Sic): \”Rezultatele noastre se datorează în bună parte antrenorului Zoran Mikes\”

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe continuă să domine Liga Naţională de baschet feminin. Formaţia din judeţul Covasna şi-a învins sâmbătă principala contracandidată la titlul de campioană, Universitatea Cluj-Napoca, într-un derby încheiat la scorul de 61-55.

Autoare a 11 puncte şi 27 de recuperări, Amanda Thompson a fost performera etapei cu numărul XV. Americanca a acordat un interviu site-ului Total Baschet, în care a vorbit despre parcursul Campioanei României.

– Amanda, cum ai descrie încleştarea cu Universitatea Cluj-Napoca de sâmbătă?

– Meciul cu Universitatea a fost unul competitiv. Ele au o echipă talentată şi extrem de muncitoare. Au început partida într-o notă mai bună decât noi. Nu am jucat de două săptămâni niciun meci oficial şi a durat puţin să ne revenim. Am fost mai agresive şi am luat deciziile potrivite în repriza secundă, când am şi câştigat.

– 11 puncte, 27 de recuperări şi 2 capace sâmbătă seara. Ce ne poţi spune despre evoluţia ta?

– Am început meciul greu, aruncările nu îmi intrau în coş. Drept urmare, am ştiut că trebuie să găsesc o altă cale să fac diferenţa în meci. Recuperările şi defensiva s-au transformat în posesii pentru echipa noastră. Am rămas conectată la recuperări, care ne-au ajutat să avem un deznodământ favorabil.

– Sepsi a cedat o singură partidă în actualul sezon. Ce aspecte fac echipa voastră atât de puternică?

– Am muncit mult întregul sezon. În plus, o bună parte a rezultatelor noastre se datorează antrenorului. El face o treabă extraordinară, pregătindu-ne nu doar din punct de vedere baschetbalistic. Ne provoacă în fiecare zi, iar sarcina noastră este să răspundem.

– Te-ai întors recent la Sfântu Gheorghe. Ţi-a fost dificil să te reacomodezi?

– Nu mi-a fost greu să mă reacomodez, pentru că am fost la echipă şl anul trecut. S-au întors de asemenea cinci coechipiere, deci avem, practic, acelaşi sistem. Ştiam la ce să mă aştept!

– Este actuala echipă Sepsi SIC mai puternică decât cea care a făcut eventul anul trecut?

– Mă pui într-o situaţie grea, rugându-mă să fac o comparaţie. Ambele echipe au puncte tari şi puncte slabe. Anul trecut am câştigat campionatul, aşa că misiunea noastră este să continuăm tradiţia.

– Veţi găzdui turneul final al Cupei României. Ce înseamnă acest lucru pentru voi?

– Sunt foarte încântată de faptul că turneul final al Cupei României va avea loc la Sfântu Gheorghe. Este bine că jucăm în faţa propriilor fani, ei sunt loiali şi ne ajută enorm, aducând energie. În plus, echipa noastră nu va fi nevoită să călătorească.

– Dacă tot am amintit Cupa României, trebuie spus că în primul tur veţi da piept cu Universitatea Cluj-Napoca. Reprezintă clujencele cel mai puternic adversar?

– Fiecare meci este important. Nu pot să ştiu cum vor juca echipele la Cupa României, însă ştiu cât de mult muncim noi. Sunt convinsă că vor veni să ne pună probleme. Nu sunt sigură dacă \”U\” este cel mai tare adversar posibil, dar ştiu că ambele formaţii se vor lupta. Va fi un meci intens şi mă bucur că voi fi pe teren.

– Ce aşteptări ai de la ultima parte a sezonului?

– Să câştige cea mai bună echipă!

(Interviu de Paul Olar, pentru www.totalbaschet.ro)

Publicitate
banner we radio