Ştiri locale

Intervenții pentru eliminarea efectelor inundațiilor în județul Covasna; 4 drumuri cu circulația blocată

Autoritățile continuă să intervină în localitățile în care ploile abundente din ultimele zile au provocat inundații. În weekend, ministrul mediului, Tánczos Barna, s-a aflat în vizită de lucru în județul Covasna pentru a evalua pagubele produse de viituri.

În localitatea Herculian, localnicii au lucrat umăr la umăr cu salvatorii pentru a evacua nămolul din interiorul Bisericii Reformate din localitate, unde apa a depășit un metru, potrivit Prefecturii Covasna.

Publicitate

„Este exemplară solidaritatea oamenilor din Herculian, unde este în curs de evacuare nămolul din biserica reformată – monument istoric clasa A – în care apa a depășit un metru duminică, și mai multe gospodării au fost inundate (…) I-am cerut primarului comunei ca împreună cu membrii comisiei de evaluare a pagubelor să întocmească un studiu cât mai precis pe fiecare gospodărie, pentru ca, în măsura posibilităților, să poate fi acordat ajutor”, a transmis prefectul Ráduly István.

Pompierii covăsneni au intervenit în ultimele ore în localitatea Băcel, pentru evacuarea apei din proximitatea unui pod rutier, iar la Reci pentru evacuarea apei din zona terenului de fotbal din localitate.

La Lunca Mărcușului, ca urmare a depășirii cotelor de apărare pe râul Negru, duminică s-a intervenit pentru evacuarea apei de lângă digul de apărare dar și din două curți, iar în localitatea Herculian s-a intervenit pentru evacuarea apei din două beciuri.

Din cauza apei și aluviunilor de pe carosabil, traficul rutier a fost restricționat pentru vehiculele cu masa mai mare de 3.5 tone, pe DN 13 pe raza localității Reci, dar și pe DJ 103B, între localitățile Ozun și Bicfalău.

Tot din cauza aluviunilor și a apei de pe carosabil, pe DC 16, între localitățile Ozun și Aninoasa, respectiv pe DC 9 între Telechia și Surcea, autoritățile au decis  închiderea traficului rutier.

În ultimele ore 21 localități din 16 județe au fost afectate de inundații, autoritățile intervenind pentru evacuarea apei din 11 case, 53 curți, 7 anexe gospodărești, 7 subsoluri/beciuri și de pe 5 străzi, cât și pentru degajarea unui copac căzut peste un stâlp de electricitate.

În județul Covasna rămân în vigoare două avertizări hidro, Cod portocaliu și Cod galben, prima expiră la 12:00, iar a doua la ora 24:00, fiind vizate râurile din bazinele hidrografice Olt, Buzău și Trotuş.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio