Ştiri locale

Intervenţie a salvamontiştilor covăsneni pentru salvarea a trei tineri rătăciţi pe munte după ce s-au răsturnat cu maşina

În seara zilei de sâmbătă, în jurul orei 22:00, echipa Serviciului Public Salvamont Covasna a fost solicitată să intervină într-o zonă izolată în partea vestică a Munților Nemira. Din primele informații reieșea că trei tineri s-au răsturnat cu un autoturism de teren ca mai apoi, în încercarea de de a ajunge după ajutoare, să se rătăcească. Deși echipa Salvamont Covasna asigura securitatea participanților la un eveniment sportiv în zona Șugaș Băi, o echipă formată dintr-un salvator montan-paramedic, doi salvamontiști alături de un jandarm montan din cadrul IJJ Covasna au pornit în căutarea persoanelor pierdute. Victimele, o fată și doi băieți au fost găsite tefere, fără probleme medicale și cu o stare psihică foarte bună în jurul orei 1 noaptea, urmând ca toată acțiunea de retragere să se realizeze cu ajutorul autoturismelor de teren 4×4 ale pădurarilor, cărora le mulțumim pe această cale.

Toată lumea a ajuns în siguranță la baza muntelui în jurul orei 3 dimineaţa, unde victimele au fost așteptate de un echipaj SMURD pentru analize mai amănunțite.

Salvamont Covasna recomandă pe această cale precauție când vine vorba de abordarea zonelor accidentate și/sau montane, indiferent dacă vorbim de turism motorizat sau pedestru. O bună cunoaștere a zonei, echipament adecvat și cunoașterea folosirii acestuia pot preveni tragedii.

(Echipa Salvamont Covasna)