Ştiri locale

Intervenţie a jandarmilor pentru salvarea unui turist şi îndepărtarea unui urs la Balvanyos

Joi după masă, Jandarmeria Covasna a fost solicitată printr-un apel telefonic la 112 să intervină pentru salvarea unui bărbat căzut într-o râpă aflată în zona Cimitirul Păsărilor-Grota cu Sulf din Stațiunea Balvanyos.

În cel mai scurt timp s-a constituit o echipă de căutare-salvare, formată din jandarmi din cadrul Postului Montan Șugaș Băi, un echipaj SMURD, membrii ai Centrului Judeţean pentru Protecţia Naturii şi Salvamont Covasna, care s-au deplasat înspre zona indicată în căutarea bărbatului căzut într-o râpă din apropierea traseului turistic pe care se deplasa împreună cu soția.

Publicitate

Ajunși la fața locului jandarmii au folosit manevre de coardă pentru a ajunge la victimă, au coborât o targă cu ajutorul căreia bărbatul urmând a fi scos din râpă. Ajunși la victimă s-a constatat că aceasta nu prezintă traumatisme, leziuni sau alte probleme fiind conștientă și cooperantă, aceasta fiind investigată și de echipajul SMURD prezent la fața locului după ce a fost scoasă din râpă de către jandarmi.

Jandarmii prezenți pentru salvarea persoanei căzute în râpă au fost de asemenea solicitați să îndepărteze un urs ce se afla în zonă și reprezenta un pericol pentru turiștii care se află cazați în această perioadă acolo.

Publicitate
banner we radio