Ştiri locale

Internet gratuit în spaţii publice din Sfântu Gheorghe

Municipiul Sfântu Gheorghe este unul dintre câștigătorii primului apel de proiecte din programul WiFi4EU, anunțat de Comisia Europeană. Localităţile câştigătoare vor primi bonuri valorice de câte 15.000 de euro pentru instalarea de puncte de acces public şi gratuit la internet wireless.

Conform şefului Biroului de Proiecte din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe, Gergely Buja, săptămâna viitoare va fi semnat contractul cu Comisia Europeană, după care municipalitatea va trebui să aleagă firma specializată care se va ocupa de echiparea locațiilor alese.

Publicitate

Până acum au avut loc consultări prealabile despre potențiale locații din oraş pentru astfel de facilităţi, însă locațiile exacte pot fi determinate doar după consultarea firmei specializate, pentru a afla exact câte spaţii pot fi cuprinse în suma totală a proiectului, adică 15.000 de euro.

Planurile includ Arena Sepsi, Stadionul Municipal sau Parcul din spatele Bibliotecii Judeţene.

Gergely Buja a mai declarat că proiectul se încadrează în planurile de digitalizare a municipiului Sfântu Gheorghe, iar pe viitor vor fi și mai multe proiecte care au ca scop digitalizarea orașului. 

Serviciile prestate de firma specializată vor fi achitate direct de Comisia Europeană, Primăria Sfântu Gheorghe primind doar un voucher în acest sens.

Din judeţul Covasna au primit finanţare la acest prim apel mun. Sfântu Gheorghe, oraşul Întorsura Buzăului şi comunele Zăbala şi Reci.

Publicitate
Publicitate
banner we radio