Ştiri locale

Interes crescut pentru posturile din Primăria Sfântu Gheorghe după majorarea salariilor

Interesul pentru posturile scoase la concurs de Primăria Sfântu Gheorghe a crescut considerabil după majorarea salariilor din administraţia publică locală, a declarat joi, primarul municipiului, Antal Arpad.

‘Există interes mult mai mare, vă dau un exemplu, au fost cazuri în trecut când am lansat concurs pentru cinci posturi şi s-au prezentat doar trei persoane şi acum am lansat concurs pentru un post şi s-au prezentat 15 persoane. Deci, eu cred că este un raport foarte bun şi mă bucur enorm pentru acest lucru’, a spus Antal Arpad, în cadrul unei conferinţe de presă.

Publicitate

El a mai menţionat că angajaţii instituţiei sunt monitorizaţi în permanenţă, iar activitatea lor va fi evaluată periodic.

‘Aceste evaluări sunt continue, nu ne vom opri niciodată. Vor fi momente când se va trage linie şi atunci se vor lua decizii, după care se va continua, iar se vor trage linii şi tot aşa. (…) E simplu, trebuie să fii performant, atât. Nu ai de ce să fii stresat dacă îţi faci treaba. Am spus mereu, cel care îşi face treaba, îşi asumă responsabilităţi, lucrează mult şi lucrează de calitate nu are motiv să fie stresat. Cel care nu lucrează mult, nu îşi asumă responsabilităţi şi nu este corect la serviciu, să fie stresat. Asta e’, a mai spus primarul.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat, la sfârşitul lunii iulie, majorarea salariilor angajaţilor Primăriei şi celor ai serviciilor publice din subordine în baza Legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Potrivit primarului Antal Arpad, la stabilirea sumelor au fost luate în calcul mai multe criterii, printre care acordarea unor salarii stimulative debutanţilor, precum şi recompensarea şi fidelizarea angajaţilor. Astfel, un tânăr debutant care a terminat facultatea, având ‘vechime zero’, câştigă 2.900 de lei conform grilei actuale şi va avea 3.100 de lei de la 1 ianuarie 2018, iar între cel mai mic şi cel mai mare salariu din instituţie raportul este de 3,5 pentru angajaţii cu studii superioare.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio