Ştiri locale

Interes crescut pentru bursele studenţeşti acordate de Primăria Sfântu Gheorghe

Interesul tinerilor pentru bursele studenţeşti acordate de Primăria Sfântu Gheorghe a crescut de la un an la altul, pentru ediţia din acest an fiind depuse 37 de cereri, informează reprezentanţii Biroului pentru tineret.

Programul de burse, lansat în anul 2014, este finanţat anual cu 100.000 de lei din bugetul local, iar pentru acestea au putut aplica tinerii sub 35 de ani care urmează cursuri universitare, de masterat sau doctorat oriunde în lume şi care se află în ultimul an de studiu, indiferent dacă sunt originari sau nu din municipiul Sfântu Gheorghe.

„S-au încheiat înscrierile pentru Bursa Studenţilor, un program de susţinere a studenţilor absolvenţi. Iniţiativa, a cărei popularitate a crescut de la o ediţie la alta, a primit 37 de înscrieri în acest an”, se arată într-un anunţ postat pe pagina de Facebook a Biroului pentru Tineret din Sfântu Gheorghe.

Bursele se acordă pe o perioadă de patru luni, iar studenţii înscrişi la licenţă primesc câte 300 de lei pe lună, masteranzii 500 de lei pe lună, iar doctoranzii câte 1.000 de lei pe lună.

Tinerii originari din Sfântu Gheorghe şi-au putut alege orice temă de cercetare, însă condiţia pentru cei care provin din alte zone este să realizeze lucrări de interes sau utilitate pentru municipiul Sfântu Gheorghe.

Anul trecut au fost depuse 30 de cereri, iar 21 dintre acestea au fost acceptate, printre bursieri numărându-se studenţi de la Universitatea „Babeş-Bolyai”, Universitatea “Eotvos Lorand” din Budapesta, Universitatea „Sapientia” şi Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio