Ştiri locale

„Integritate şi moralitate” la Şcoala Națională pentru Democraţie de la Pădureni

La invitaţia Asociaţiei Pro Democraţia, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Covasna au desfăşurat pe 30 august, în cadrul Şcolii Naționale pentru Democraţie aflată la cea de a II-a ediţie, două ateliere cu tema „Integritate şi moralitate”. Activitățile s-au realizat la Centrul de Agrement Pădureni din județul Covasna.

Scopul proiectului este creșterea gradului de implicare civică a tinerilor în comunitate și dezvoltarea lor ca persoana resursă pentru comunitatea din care provin. Astfel, participanții vor fi instruiți pe teme diverse: democrație și bună guvernare, management de proiect, discriminare, migrație și criza refugiaților în contextul democrației europene, prevenirea faptelor de corupție, integritate, moralitate și corectitudine.

Publicitate

În cadrul celor două ateliere susținute de reprezentanții S.J.A. Covasna, la care au participat 75 de persoane cu vârste cuprinse între 14-30 ani, s-a urmărit dezvoltarea gradului de informare şi conştientizarea a tinerilor cu privire la consecinţele fenomenului corupţiei, atitudinea ce trebuie adoptată faţă de faptele de corupţie și modalitățile de sesizare a acestora.

Şcoala Națională pentru Democraţie este organizată de Asociaţia Pro Democraţia în parteneriat cu Direcţia Judeţeană Sport şi Tineret Covasna, Forumul Tinerilor din România și Școala Națională de Studii Politice și Administrative, cu sprijinul financiar al Ministerului Tineretului şi Sportului.

Serviciul Judeţean Anticorupţie Covasna

Publicitate
Publicitate
banner we radio