Ştiri locale

Întâlniri ale instituțiilor din domeniul agricol cu fermierii din Bixad, Bodoc și Malnaș

Fermierii din Bixad, Bodoc și Malnaș sunt așteptați, săptămâna aceasta, să ia parte la discuții cu instituțiile și organizațiile din sectorul agricol, în cadrul cărora vor fi puși în temă cu cele mai importante modificări legislative din domeniu.

Evenimentele, organizate de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară AGROSIC, vor avea loc joi și vineri, cu participarea reprezentanților Direcției Sanitare Veterinare, Agenţiei de Plăţi şi Intervenție pentru Agricultură, Direcției pentru Agricultură Județeană, și AFIR Covasna, iar pe lista invitaților se mai numără și deputatul covăsnean Könczei Csaba, fostul director al Direcției Agricole Covasna.

La Malnaș, evenimentul va avea loc joi, începând cu ora 11:00, în Sala pentru tineret a Primăriei, iar de la ora 14:00, va avea loc întâlnirea fermierilor din Bixad, care va fi organizată la Casa de Cultură a comunei. Întâlnirea fermierilor din zona Bodoc este programată să aibă loc vineri, de la ora 10:00, la Restaurantul Kukukk.

„Scopul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară AGROSIC este de a-i informa şi de a-i ajuta în munca lor pe fermierii din județul Covasna, precum şi de a stabili o relație între producători și instituțiile și organizațiile din domeniul agriculturii, cum ar fi asociația județeană și asociațiile locale ale crescătorilor de bovine, sau asociația tinerilor fermieri. 2022 a fost un an greu, dar și anul acesta ne așteaptă destule provocări. La întâlnire vom prezenta raportul pe anul 2022, precum şi planurile pentru anul 2023. Totodată, vom parcurge şi cele mai importante modificări legislative în domeniul agricol”, transmit organizatorii.

Un eveniment similar a avut loc vinerea trecută la Micfalău, iar printre temele atinse s-au numărat noile modificări ale legislației agricole, granturile oferite de APIA și noua strategie națională agricolă.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio