Ştiri locale

Întâlnirea veteranilor agriculturii covăsnene

Aproape o sută de specialişti pensionari din agricultură au participat ieri la cea de-a doua ediţie a „Întâlnirii veteranilor agriculturii covăsnene”, care a avut loc în curtea Centrului European de Studii Arcuş. La evenimentul organizat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Agrosic”, Direcţia Agricolă Covasna, Camera Agricolă Covasna, precum şi Consiliul Judeţean Covasna, au fost acordate distincţii acelor specialişti ce şi-au adus aportul, în decursul timpului, la dezvoltarea agriculturii judeţene.

În cuvântul rostit, Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean a subliniat: citez „În judeţul Covasna, colaborarea între instituţiile agricole este foarte bună. Datorită acestui fapt, am reuşit să stimulăm organizarea de expoziţii de bovine, să organizăm în mod regulat întâlnirea crescătorilor de animale pentru că, pe lângă marii fermieri, trebuie acordată o mai mare atenţie şi micilor fermieri. Dorim să continuăm şi pe viitor să organizăm aceste reuniuni.”

Publicitate

Ca şi în anul trecut, veteranilor agriculturii covăsnene li s-au acordat trei premii: Orbán Miklós, cadru didactic al Fundaţiei LAM, a fost distins pentru rolul său asumat în educarea şi formarea fermierilor, dr. Codreanu Ștefan a fost premiat pentru activitatea desfăşurată în folosul comunităţii agricultorilor, iar Mucsi Mihály a primit premiu pentru transmiterea cunoştinţelor practice.

Publicitate
Publicitate
banner we radio