Ştiri locale

Întâlnire internaţională a fierarilor, în acest weekend, la Sfântu Gheorghe

Meşteri fierari din România, Ungaria, Italia şi Polonia participă în acest sfârşit de săptămână la cea de-a treia ediţie a „Întâlnirii internaţionale a fierarilor”, eveniment care are loc în Piaţa Libertăţii din Sfântu Gheorghe.

Evenimentul, organizat de Casa de Cultură „Konya Adam”, a avut deschiderea oficială vineri, 8 septembrie, şi se va încheia duminică, 10 septembrie.

Publicitate

Printre altele, în cadrul evenimentului care are loc o dată la doi ani, sunt organizate expoziţii cu obiecte din fier forjat manual, un târg meşteşugăresc, o conferință profesională și un tur de studiu, precum şi demonstraţii practice de făurire a cuțitelor şi potcoavelor.

Prezentă sâmbătă la întâlnirea fierarilor, managerul Teatrului Andrei Mureşanu, Anna Maria Popa, un fan declarat al emisiunii „Forged in fire”,  a vrut să înveţe cum se forjează fierul.

Programul zilei de mâine cuprinde o conferinţă în sala Bartok Bela a Muzeului Naţional Secuiesc, urmată de deschiderea expoziţiei din Piaţa Libertăţii, prezentarea meşteşugurilor, demonstraţii de făurire a potcoavelor, dar şi de potcovire a cailor.

Publicitate
Publicitate
banner we radio