Ştiri locale

Inspectorul şcolar general Kiss Imre: „Elevii trebuie să dea dovadă de responsabilitate; aceste 2 săptămâni de vacanță forțată sunt pentru ca interacțiunea să fie cât mai mică”

Elevii și peșcolarii sunt, începând de luni, în vacanță timp de două săptămâni, activitatea didactică în unitățile de învățământ fiind sistată la nivel national, ca măsură pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2.

În acest context, conducerea Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna a lansat un apel către elevi cărora le recomandă să evite pe cât posibil ieșirile și interacțiunile în această perioadă, pentru a preveni infectările.

Publicitate

Inspectorul şcolar general, prof. Kiss Imre, a subliniat că vaccinarea rămâne cea mai bună soluție pentru combaterea pandemiei, iar elevii trebuie să respecte măsurile de protecţie în perioada vacanței.

„Fac apel la responsabilitate pentru că o simplă vacanță, fără să fie legată de anumite măsuri restrictive, nu va avea efect. Restricționăm accesul în școală pentru ca elevii să nu se mai infecteze, dar nu au nici activitate online, şi măcar așa ar fi participat la activități până la ora 13:00-14:00, iar acum sunt liberi pentru că este vacanță, nu le este îngreunat accesul nicăieri. Dacă ne gândim că în cazul elevilor peste 12 ani este obligatoriu certificatul verde la intrarea în mall, ca să ateste că au trecut prin boală sau că s-au vaccinat, atunci într-un fel sunt restricționați, dar doar un procent mic dintre elevii de peste 12 ani sunt vaccinați. Vaccinul este soluția pe care trebuie să o aplicăm cu toții și, bineînțeles, trebuie să ne comportăm cu cea mai mare responsabilitate în această perioadă, pentru că aceste două săptămâni de vacanță forțată s-au alocat tocmai pentru ca interacțiunea să fie cât mai mică”, a explicat inspectorul şcolar general, prof. Kiss Imre.

Guvernul a adoptat, luni, o nouă hotărâre prin care şi școlile şi grădiniţele private suspendă activitatea fizică în următoarele două săptămâni, însă cu posibilitatea de a desfășura cursuri online în această perioadă, asta deși școlile de stat au intrat în vacanță forțată.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio