Ştiri locale

Inspectorul şcolar general cere toleranţă zero faţă de chiul în Covasna

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, Kiss Imre, le-a cerut directorilor unităţilor de învăţământ ca, în noul an şcolar, să manifeste „toleranţă zero” faţă de „chiul”, atât în ce priveşte elevii, cât şi profesorii.

Kiss Imre a declarat vineri, în cadrul unei întâlniri cu directorii, că pe parcursul anului şcolar vor fi făcute controale inopinate, în special la primele şi ultimele ore de curs, pentru a se vedea dacă se respectă orarul.

Publicitate

„Nu toleraţi profesorii chiulangii. Dacă vreţi ca elevii să vină la şcoală şi să respecte orarul şi noi trebuie să-l respectăm. Este un mesaj pe care puteţi să îl spuneţi şi colegilor dumneavoastră”, a declarat Kiss Imre.

Întrebat ce l-a determinat să facă acest apel, şeful Inspectoratului a subliniat că „chiulul” nu este un fenomen generalizat în învăţământul covăsnean, dar, desigur, există şi excepţii.

„Nu cumva să se înţeleagă că profesorii din judeţul Covasna sunt chiulangii, dar eu ştiu că sunt unele cazuri. Deci, nu generalizez, dar sunt şi unele situaţii create datorită nevoii de chiul a elevilor. Deci, pornind de acolo, de la ultima oră, unii elevi vor să părăsească şcoala, ştiţi cum e, se organizează, spun că au rămas doar trei şi să nu mai ţină ora, iar profesorul e tentat să spună că nu mai ţinem şi vom recupera şi nu aş vrea să devină o obişnuinţă. Ştiu că sunt astfel de situaţii, nu peste tot profesorii chiulesc, dar şi acest lucru trebuie oprit. Dacă îi ţinem în loc, atunci şi copiii vor învăţa ordinea şi eu la acest lucru mă refer. Nu plecăm şi nu mai ţinem ora”, a declarat Kiss Imre.

El a adăugat că absenţele adunate în cataloage oglindesc faptul că în rândul elevilor, mai ales al adolescenţilor, există tendinţa de a „chiuli” de la cursuri, însă cele mai multe absenţe sunt acumulate de copiii din comunităţile de romi, care frecventează şcoala în mod sporadic, iar adeseori o abandonează.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio