Ştiri locale

Inspectoratul Şcolar, DSP și Prefectura Covasna, apel comun pentru vaccinarea anti-Covid

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ), Direcția de Sănătate Publică (DSP) și Prefectura Covasna au lansat un apel comun prin care le solicită cadrelor didactice, și nu numai, să trateze cu serozitate și responsabilitate pandemia Covid-19, și să se vaccineze, acesta fiind singurul instrument eficient pentru revenirea la normalitate.

În cadrul unei conferințe de presă comune, reprezentanții celor 3 instituții au vorbit despre beneficiile imunizării.

Publicitate

„Cu toții ne dorim să ne întoarcem la școală, să participăm fără restricții la toate activitățile educative, sportive, competiționale, așa cum se întâmpla înaintea pandemiei. Ne dorim din suflet ca elevii să se întoarcă în bănci, să beneficieze de o educație normală, în care împreună cu profesorii și colegii să poată învăța fizic fiecare disciplină, fără restricții. Ne dorim ca distanțarea fizică să nu se transforme în distanțare socială, pentru că dacă această situație se prelungește nu vom avea pierderi doar din punct de vedere educațional, ci și al relațiilor interumane, al comunicării. Pentru a ne recâștiga viața normală trebuie să ne manifestăm una dintre calitățile ființei umane, și anume responsabilitatea (…) Trebuie să avem încredere în progresul științei, care ne poate ajuta să revenim la normalitate. În consecință, depinde de noi cum va arăta viitorul pentru noi, pentru copiii noștri, pentru educație”, a spus șeful IȘJ Covasna, prof. Kiss Imre.

Subprefectul Cosmin Boricean a afirmat că sistemul de învățământ a avut foarte mult de suferit, de la începutul pandemiei, însă pentru revenirea la normalitate, este nevoie ca populația să se vaccineze în număr cât mai mare.

Și eu am copii, știu că sistemul educațional a avut foarte mult de suferit în această perioadă, dar s-au făcut eforturi imense atât din partea Ministerului, cât și a cadrelor didactice, nu a fost greu doar pentru copiii noștri, a fost foarte greu și pentru profesori. Și noi ne dorim să ne putem plimba cu copiii mai ușor în spațiile de joacă, la teatru, la film, în concedii și vacanțe, și noi ne dorim să îi vedem bucurându-se alături de colegii lor în băncile școlii, așa cum am crescut și noi, și să socializeze cât mai mult unii cu alții, iar acest lucru se poate face doar prin vaccinare. Într-adevăr, este un act voluntar, dar în același timp trebuie să fim responsabili și să ne dăm seama că prin vaccinare nu avem grijă doar de noi, ci și de cei din jurul nostru”, a spus subprefectul.

„Ar trebui să profităm din plin de existența vaccinului”

La rândul ei, medicul epidemiolog, dr. Ioana Costachi, a subliniat că vaccinarea ar trebui să fie făcută, în primul rând, pentru protejarea populației aflate la risc, respectiv pentru ca virusul să nu se răspândească în rândul comunității vulnerabile. 

„Este foarte important să fim responsabili și să acceptăm această vaccinare, pentru că de mai bine de un an ne confruntăm cu acest virus care ne-a schimbat complet viețile tuturor. Pentru a reveni la viața normală avem cele 3 reguli de aur: igiena mâinilor, păstrarea distanței și purtarea măștii. Sunt reguli importante, dar foarte important este și vaccinul, pentru că ne-ar ajuta să scăpăm de acest virus. După un an de muncă și cercetare, în sfârșit îl avem și ar trebui să profităm din plin de existența lui. Ne vaccinăm, în primul rând, pentru protecția personală, pentru a nu face boala sau pentru a face o formă mult mai ușoară. În al doilea rând, ne vaccinăm pentru a ne proteja persoanele dragi din jur, față de care ne-am distanțat”, a explicat medicul.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio