Ştiri locale

Înscrieri pentru o nouă campanie de donare de sânge la Covasna

Centrul fix de donare a sângelui din stațiunea Covasna, înființat luna trecută, a început pregătirile pentru o nouă acțiune de donare. Campania va avea loc în data de 5 decembrie, de Ziua Internațională a Voluntariatului, condiția fiind ca până în data de 29 noiembrie să se înscrie un număr minim de 20 de donatori.

Directorul medical al Spitalului de Recuperare Cardiovasculară Covasna, dr. Enea Nicolae, a transmis că donatorii care vor participa la acțiunea din iarnă vor avea gratuitate la pârtia de schi, patinoar și bazele sportive ale stațiunii, dar și la spectacolele organizate la Centrul Cultural Covasna, în baza adeverințelor eliberate de Primărie.

Publicitate

„Luni, 5 decembrie, de Ziua Internațională a Voluntariatului se va putea organiza o nouă campanie de donare de sânge, dacă se vor înscrie până în 29 noiembrie cel puțin 20 de donatori! (…) Donatorii vor putea beneficia de gratuități la pârtia de schi, la patinoar, bazele sportive, precum și la spectacolele organizate în cadrul Centrului Cultural Covasna, conform hotărârii Consiliului Local (…) Covăsnenii au dovedit că au simțul solidarității! În cadrul primei campanii  au fost 45 de donatori de sânge cărora le mulțumim din tot sufletul!”, a transmis directorul medical al Spitalului de Cardiologie Covasna.

Acesta a mai precizat că, în funcție de numărul donatorilor înscriși, acțiunea va fi organizată în laboratorul de analize sau sala de sport din cadrul Spitalului Orășenesc Covasna.

Centrul de donare a sângelui din stațiunea Covasna a fost înființat în luna septembrie a acestui an, printr-un parteneriat între Consiliul Local al orașului, Centrul de Transfuzie Sanguină Sfântu Gheorghe și Spitalul de Recuperare Cardiovasculară „dr. Benedek Geza”.

Programul centrului se desfășoară trimestrial, pentru fiecare acțiune fiind necesară înscrierea a cel puțin 10 donatori. Persoanele care vor să doneze sânge se pot înscrie la sediul Direcției de Asistență Socială, str. 1 Decembrie 1918, nr. 1, în incinta Casei Orășenești de Cultură Covasna.

Printre beneficii, pe lângă ziua liberă de la locul de muncă și cele 7 tichete de masă la care au dreptul prin lege, donatorii au gratuitate timp de o lună la bazele sportive administrate de Primăria Covasna, intrare liberă la spectacole culturale timp de 3 luni, iar persoanele care nu au domiciliul în localitate beneficiază de decontarea cheltuielilor de transport pentru deplasarea la centrul de donare, în vreme ce locuitorii orașului Covasna primesc 50% reducere la abonamentele pentru transportul în comun.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio