Ştiri locale

Înscrieri pentru o nouă campanie de donare de sânge la Covasna, de Ziua Internaţională a Solidarităţii Umane

Pentru a marca Ziua Internaţională a Solidarităţii Umane, sărbătorită anual în data de 20 decembrie, autorităţile locale din staţiunea Covasna organizează o nouă campanie de donare a sângelui, şi îi învită pe localnici, dar şi pe turişti, să se înscrie pentru a veni în sprijinul persoanelor aflate în nevoie.

Acţiunea, organizată de Centrul de Transfuzii Sanguine Sfântu Gheorghe, în colaborare cu Spitalul de Recuperare Cardiovasculară „Dr. Benedek Géza” Covasna, va avea loc în sala de sport a Spitalului orăşenesc din staţiune, condiţia fiind ca, până la data campaniei, pe lista doritorilor să se înscrie cel puţin 20 de persoane.

Publicitate

„Lech Walesa, fondatorul mişcării muncitoreşti Solidaritatea, şi căştigătorul Premiului Nobel pentru Pace în 1983, spunea că ideea de solidaritate umană la nivel global poate schimba lumea! Vă invităm, deci, în spiritul solidarităţii umane, să încercăm să schimbăm lumea prin salvarea de vieţi!! Fiecare dintre noi poate fi solidar cu o persoană aflată în nevoie!”, transmit organizatorii campaniei.

Centrul fix de donare a sângelui din stațiunea Covasna a fost înființat în luna septembrie a acestui an, printr-un parteneriat între Consiliul Local al orașului, Centrul de Transfuzie Sanguină Sfântu Gheorghe și Spitalul de Recuperare Cardiovasculară „dr. Benedek Geza”.

Programul centrului se desfășoară trimestrial, pentru fiecare acțiune fiind necesară înscrierea a cel puțin 20 de donatori. Persoanele care vor să doneze sânge se pot înscrie la sediul Direcției de Asistență Socială, str. 1 Decembrie 1918, nr. 1, în incinta Casei Orășenești de Cultură Covasna, până în data de 19 decembrie, ora 11:00.

Printre beneficii, pe lângă ziua liberă de la locul de muncă și cele 7 tichete de masă la care au dreptul prin lege, donatorii au gratuitate timp de o lună la bazele sportive administrate de Primăria Covasna, intrare liberă la spectacole culturale timp de 3 luni, iar persoanele care nu au domiciliul în localitate beneficiază de decontarea cheltuielilor de transport pentru deplasarea la centrul de donare, în vreme ce locuitorii orașului Covasna primesc 50% reducere la abonamentele pentru transportul în comun.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio