Ştiri locale

Înscrieri la concursul de făcut „kürtőskalács” de la Sfântu Gheorghe

Centrul de Informare Europe Direct din cadrul Consiliului Județean Covasna și Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna organizează în data de 7 mai, în centrul orașului Sfântu Gheorghe, cu ocazia Zilei Europei, o Sărbătoare a „kürtőskalács”ului.

Scopul este de a păstra tradițiile culinare locale, de a conserva calitatea acestui produs de patiserie tradițional, dar și de promovare a acestuia. Se știe că în județul nostru multă lume prepară și coace „kürtőskalács”, totuși rețetele sunt diferite, de aceea am dori să participe cât mai mulți iubitori și specialiști ai acestui produs de patiserie.

Publicitate

Această invitație se adresează atât profesioniștilor cât și amatorilor, care se pot înscrie la o singură categorie pentru a câștiga titlul ”Meșterul Kürtőskalács”-ului.

La concurs se pot înscrie echipe cu 3-4 membri (1 șef de echipă, 1 responsabil foc, 1-2 ucenici). Participanții vor primi din partea organizatorilor ingrediente de bază, ustensilele pentru prepararea și coacerea produsului, iar alte ingrediente pot fi aduse de participanți. Mai multe detalii puteți afla în regulamentul concursului ce poate fi descărcat de pe pagina de web www.edcovasna.ro.

Premiul concursului este un aparat de copt „kürtős” pe bază de cărbune cu motor cu 5 forme.

Termenul limită pentru înscrierea în competiție: 2 mai 2016.

(Biroul de presă al CJ Covasna)

\"Concurs

 

Publicitate
banner we radio