Ştiri locale

Înscrierea în Programul Rabla Local a fost prelungită până pe 29 septembrie

Până acum, din Sfântu Gheorghe au fost depuse 85 de cereri de casare a unor maşini mai vechi de 15 ani.

Administraţia Fondului de Mediu anunţă prelungirea sesiunii de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local până la data de 29 septembrie, faţă de termenul iniţial care era 31 august. Până acum, din Sfântu Gheorghe au fost depuse 85 de cereri de casare, fiind rămase disponibile fonduri pentru încă 415 autoturisme.

Rabla Local este programul prin care proprietarii de autoturisme pot casa maşini mai vechi de 15 ani, fără obligaţia de a cumpăra una nouă, primind la schimb suma de 3.000 lei. Singura condiţie este că, timp de 3 ani de la obţinerea banilor, beneficiarul programului nu va putea cumpăra o maşină cu o normă de poluare mai mică de Euro 5, în acest caz trebuind să returneze suma primită în cadrul Rabla Local.

„Persoanele fizice se pot înscrie în cadrul Programului Rabla Local până pe 29 septembrie 2023, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului alocat fiecărei unităţi administrativ-teritoriale (UAT). Instrucţiunile privind înscrierea persoanelor fizice în cadrul Programului Rabla Local sunt detaliate pe site-ul AFM la următorul link: https://www.afm.ro/casare_auto_uzate.php”, anunţă AFM.

În cadrul unui cont pot fi realizate înscrieri aferente unui singur CNP, iar o persoană fizică se poate înscrie o singură dată în aplicaţie. De asemenea, persoana fizică trebuie să aibă domiciliul în aceeaşi localitate unde se află în evidenţele fiscale autovehiculul uzat pentru care solicită finanţare.

După înscriere, AFM va transmite lista persoanelor fizice înscrise către primăriile participante în cadrul Programului. Ulterior persoana fizică va transmite documentele, conform procedurii interne a Primăriei care este publicată pe pagina de internet a acesteia (AICI procedura pentru Sfântu Gheorghe).

După semnarea contractului de finanţare cu UAT-ul, persoana fizică va casa şi va radia din circulaţie şi din evidenţa fiscală autovehiculul uzat şi va beneficia de stimulentul pentru casare de 3.000 de lei (2.400 lei alocaţi din Fondul pentru mediu şi 600 lei susţinuţi din bugetul local).

Mai multe detalii despre program pot fi găsite AICI.

(Biroul de Imagine şi Comunicare al Primăriei Sfântu Gheorghe)

Publicitate
banner we radio