Sport, Ştiri locale

Înotătorii din Sfântu Gheorghe, noi recorduri personale în Portugalia

A.C.S. Ciprian Sfântu Gheorghe a participat la Campionatele Internaționale ale Portugliei de la Porto ce s-au desfășurat pe 4-5 iunie 2016 la piscina din complexul Campanhã FC Porto. Participarea la acest grandios eveniment s-a făcut prin barem de participare impus, de asemenea, clasamentul este open, această competiție face parte din calendarul competițiilor de înot al Ligii Europene de Natație (LEN).

La această competiție au luat startul 433 de înotători (210 la masculin și 223 la feminin) ce au reprezentat 54 de echipe provenite din Spania, Franța, Italia, Elveția, Portugalia și România.

A.C.S. Ciprian Sfântu Gheorghe a fost reprezentată prin înotătoarea Raluca Maria Artene cu titluri de campioană și vicecampioană națională în probele de 50m și 100m spate și înotătorul György Kadosa Tompa, cu titlul de campion național în proba de 50m bras.

\"György

Rezultatele tehnice înregistrate de cei doi sportivi sunt astfel:

În prima zi a campionatului, mezina competiției Raluca Maria Artene obține calificarea în finala B cu timpul 2’34”48, record personal, în proba 200m spate, înregistrând al 12-lea timp, în finala B sosește a doua îmbunătăţindu-şi timpul cu mai bine de 2 secunde înregistrând timpul final 2’32”41, din nou record personal, clasându-se la final pe locul 10.

Tot în aceeași zi, Raluca Maria Artene participă în proba 50m spate obținând timpul 33”12, record personal, clasându-se pe locul 13.

În cea de-a doua zi a competiției, Raluca Maria Artene cu al 15-lea timp în proba de 100m spate cu timpul 1’11”13, record personal, obține calificarea în finala B, unde termină a treia și își îmbunătăţeşte cu aproape o secundă recordul dobândit, timpul final fiind 1’10”22, un nou record personal, clasându-se pe locul 11.

În aceeași zi, sportivul György Kadosa Tompa participă în proba 50m bras, clasându-se pe locul 17 cu timpul 32”02.

Antrenorul senior Ciprian Grosu ne declară: „Sunt mândru de participarea la astfel de campionate, reprezintă un alt rang, acumularea de noi experiențe ce ne vor ajuta pentru a performa mai departe. Consider că aceste performanțe stabilite, recorduri ale clubului, reprezintă noi borne de atins și dorințe de a le depăși. Cred că munca depusă de ani de zile dă roade, astfel îi felicit pe cei doi sportivi covăsneni că prin muncă, dăruire, ambiții pot produce performanțe. De asemenea, doresc să le mulțumesc pentru sprijinul acordat pentru participarea la această competiție: firmei Bertis, firmei Arcon și Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe.”

\"Antrenorul

Publicitate
banner we radio