Sport, Ştiri locale

Înotătorii din Sfântu Gheorghe deschid anul competiţional în Luxemburg

În perioada 27-29 ianuarie a.c., sportivii A.C.S. CIPRIAN Sfântu Gheorghe vor lua startul la Concursul Internaţional EURO MEET ediţia a XIX–a, ce se desfăşoară în centrul acvatic „d`Coque” din Marele Ducat al Luxemburgului, organizat de Federaţia Luxemburgheză de Nataţie şi Salvare (FLNS).

La acest eveniment important vor lua startul 520 de înotători de la 94 de cluburi/federaţii din 20 de ţări. Această competiţie face parte din calendarul Liga Europeană de Nataţie ce reuneşte la start mai mulţi sportivi de top, campioni olimpici.

Publicitate

Participarea înotătorilor se face prin barem impus de organizatori, astfel A.C.S. CIPRIAN este reprezentată prin:

– Tompa György Kadosa, dublu Campion Naţional la Juniori şi Vicecampion Naţional la Tineret în proba 50m bras în anul 2016, va înota probele 50m şi 100m bras.

– Artene Maria Raluca, Campioană Naţională în proba 100m spate şi Vicecampioană Naţională în proba 200m spate la Cadeţi în anul 2016, va participa în probele 50m,100m şi 200m spate.

Organizatorii fac cunoscută prezenţa celor mai sonore nume ale nataţiei mondiale ale momentului prin: Katinka Hosszú, Saraj Sjöstrom, Adam Peaty, Marco Koch, Camille Lacourt şi László Cseh.

Antrenorul Ciprian Grosu ne declară: „Suntem bucuroşi că după o muncă de mai bine de opt ani, nataţia covăsneană marchează prin prezenţa la o competiţie de o asemenea anvergură, alături de sportivi de top mondial.”

 

Publicitate
banner we radio