Meteo, Ştiri locale

Informare meteo de ploi torenţiale, descărcări electrice şi grindină pentru toată ţara

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis sâmbătă o avertizare de vreme rea valabilă în perioada 1 mai, ora 21:00 – 2 mai, ora 21:00.

Potrivit meteorologilor, vor fi intensificări ale vântului, manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi ploi în toată ţara.

Astfel, în intervalul menţionat vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată; în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică îndeosebi în nord-vestul, centrul ţării şi local în sud şi sud-est, iar duminică în regiunile nordice, centrale şi estice, precum şi în zonele de munte.

Instabilitatea se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice şi izolat căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15-20 l/mp, iar mai ales în Transilvania, Moldova şi la munte, pe arii restrânse 30-35 l/mp. Temporar vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor îndeosebi pe parcursul zilei de duminică, cu viteze, în general, de 45-65 km/h, iar în timpul ploilor, trecător va lua aspect de vijelie.

Cu toate acestea, temperaturile vor rămâne ridicate, ajungând la 25 de grade duminică în judeţul Covasna.

Publicitate
banner we radio