Ştiri

Informare meteo de ploi, intensificări ale vântului și ninsori viscolite

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o informare meteo de ninsori viscolite în zona de munte, precum și de ploi moderate cantitativ și intensificări ale vântului, în rest, valabilă începând din după-amiaza zilei de sâmbătă.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 12 noiembrie, ora 16:00 – 13 noiembrie, ora 22:00, aria precipitațiilor va cuprinde treptat toată țara, începând cu regiunile vestice și sud-vestice. Cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp, în special în zona montană, Transilvania și Moldova.

Totodată, vor fi ploi pe arii extinse, iar începând din a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică (12/13 noiembrie) și pe parcursul zilei de duminică, 13 noiembrie, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare în nord, nord-est, centru și trecător în vest.

Vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, cu viteze ce vor depăși la rafală 50-60 km/h.

În toate zonele de munte, începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, 12 noiembrie, vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susținute, viscolind ninsoarea.

ANM precizează că, în funcție de situația meteorologică, în următoarele zile, va emite noi mesaje privind evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice.

Publicitate
banner we radio