Ştiri

Informare de ploi şi vijelii valabilă în toată ţara

Dupa vremea deosebit de calda si de frumoasa din aceasta saptamana, cu temperaturi care au depasit 30 de grade in multe zone, meteorologii avertizeaza ca, la inceput de weekend, revin ploile in mare parte a tarii.

Incepand de joi dupa-amiaza, ora 16:00, pana sambata dimineata, ora 6:00, se vor semnala instabilitate atmosferica accentuata si ploi insemnate cantitativ, potrivit unui comunicat al Administratiei Nationale de Meteorologie.

Publicitate

Astfel, in perioada mentionata, „vor fi intervale de timp in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, trecator si cu aspect de vijelie si pe arii restranse caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 15-20 l/mp si izolat 30-40 l/mp”.

Apoi, subliniaza meterologii, joi seara si in noaptea de joi spre vineri, astfel de fenomene vor fi mai frecvente la deal, la munte, in sud-vestul si centrul tarii.

Vineri si in cursul noptii de vineri spre sambata, „manifestarile de instabilitate atmosferica se vor semnala cu precadere in zonele deluroase si montane, precum si in Oltenia, Transilvania si local in Muntenia”, mai transmite ANM.

Publicitate
banner we radio