Ştiri locale

Ineffabil NEW DIMENSION – concert VR360

Concertul de lansare a discului INEFFABLE – NEW DIMENSION, realizat în VR360, va fi disponibil în seara zilei de 21 august 2021, de la ora 19:00.

Înregistrările au fost realizate în 12 iulie la Teatrul Andrei Mureșanu în colaborare cu Popas Production și Loop Virtual Reality Solutions, care sunt și creatorii unor spectacole de teatru adaptate integral în VR360.

Publicitate

Formația Ineffable a fost creată în 2017 – Réka Kata Regián: voce, flaut; Lukács Márton Örs: claviaturi; Szerecsán Tihamér: bas; Sercei Ossián: tobe – încă tineri și proaspeți pe scena muzicală, ei experimentează noi tendințe muzicale, definindu-se ca o formație multidimensional, R&B și jazz cu o nouă spiritualitate și versuri picante. Au lansat primul lor album în 2019 și au filmat șapte videoclipuri de la înființare, dar lucrează deja la un nou clip cu lansarea programată pentru luna august.

Al doilea album, New Dimension, s-a născut în plină pandemie. Pentru a realiza acest lucru, trupa a lucrat mai ales online, ceea ce a însemnat un proces mai complicat și mai lent. Mixarea și orchestrația au fost realizate de Márton Örs Lukács, masterizarea a avut loc în SUA. Întrucât lansarea live a albumului a fost ratată din cauza crizei de sănătate actuale, trupa a căutat o alternativă inovatoare pentru promovarea noului album. Ei au găsit ce au căutat la Popas Production și partenerii săi, cu o bogată experiență în domeniu.

Din informațiile adunate de echipa de producție, reiese că nu a existat până acum vreo inițiativă similar în lume. „Se pare că am putea fi primii care alegem o astfel de metodă de reprezentare și așa dorim să ne adresăm publicului nostru. Acesta este un semn de curaj din partea noastră, a echipei de producție și a studioului, deoarece acesta este un domeniu necunoscut pentru toată lumea “, a declarat managerul formației, István Bodó, la conferința de presă de după filmare.

Experiența dobândită în timpul creării proiectului de teatru VR360 este importantă pentru implementarea noului proiect, dar rămân multe de descoperit. În plus, un concert trebuie abordat dintr-o cu totul altă direcție decât o reprezentație teatrală, atât din punct de vedere al imaginii, cât și, mai ales, din punct de vedere al sunetului. „Aceasta este o încercare de pionierat și, deoarece nu există multă experiență și experimentare în această direcție, trebuie găsită o nouă formulă pentru sunetul care poate fi experimentat în spațiu cu urechea umană. (…) Apoape începem editarea sunetului de la zero, pentru că practic fiecare aspect al tehnicii de mixare și masterizare trebuie reînvățat. (…) Totul se întâmplă într-o singură sferă și apoi începi să auzi sunetul într-o formă care depășește ceea ce ai auzit până acum. Și sunt foarte fericit că am colegi cu care putem face primii pași pe aceste căi necunoscute. Este o „provocare” din ce în ce mai solicitantă dar și frumoasă. Oricine a ascultat și a experimentat acest sunet 360 nu l-a putut descrie decât cu o singură silabă: „WOW”, a declarat Marius Popa de la Popas Productions la conferința de presă.

„Concertul a avut loc în același spațiu în care s-a jucat primul spectacol de teatru VR. Cumva folosim același echipament, dar, pe de altă parte, mișcarea scenică este complet diferită, ideea de bază este complet diferită și vrând să transmiți o poveste diferită și trebuie să te adapezi 100% la noul context”, a spus Ștefan Stamate de la Loop Virtual reality Solutions.

În ceea ce privește publicul și feedback-ul așteptat, deoarece această metodă este o noutate absolută, dezvoltatorii de proiecte nu au speranțe nerealiste. „Ritmul tehnologiei care ajunge la publicul larg este destul de lent, mai ales că oamenii sunt, în general, reticenți să încerce această tehnologie sau nu sunt atât de deschiși la fuziunea dintre artă și tehnologie. Până în prezent, există doar câteva proiecte, chiar și la nivel european, care combină arta cu tehnologia, dar răspunsul este unul pozitiv, iar VR360 este modul ideal de a comunica un sentiment, de a oferi o experiență. (…) Nu spun că acest tip de experiență înlocuiește vreodată sentimentul real oferit de un spectacol live, dar poate fi o alternativă. Este, de asemenea, un alt mod în care ne putem exprima sentimentele ”, a spus Andreea Centea de la Loop Virtual Reality Solutions, care are o bogată experiență în organizarea de concerte.

 În plus față de concertul propriu-zis, puteți previzualiza și un videoclip VR360, pe care îl vom publica gratuit doar pentru a ne atrage publicul și a vă face poftă de a viziona un concert VR360.

Pentru a înțelege mai bine cum funcționează această tehnologie și pentru a ști ce aveți de făcut după achiziția biletelor la concertul VR360, vă rugăm să urmariți acest clip de prezentare: https://teatruvr.ro/tutorial/ Vă dorim vizionare plăcută și o experiență VR360 inedită! Vă așteptăm începând cu 21.08.2021, ora 19.00 pentru bilete la concert pe platforma: livetickets.ro

Sursa: Comunicat de presă

Publicitate
Publicitate
banner we radio