Sport

Incze Kriszta a câștigat medalia de bronz la Europenele de lupte libere

Luptătoarea Incze Kriszta, legitimată la Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe, a terminat Campionatele Europene de la Varșovia, la categoria 65 kg, cu o medalie de bronz, după ce a triumfat în fața Irinei Petrovna Netreba din Azerbaidjan în meciul pentru locul 3 (scor 4–3).

Sportiva în vârstă de 24 de ani, din Sfântu Gheorghe, nu a început prea bine competiția, întrucât campioana mondială Tatyana Rizhko s-a dovedit a fi mai bună în calificări (3–4). Pe măsură ce adversara sa din Ucraina a ajuns în finală, Incze a reușit să continue parcursul, luptând împotriva lui Liubov Ovcharova. Meciul s-a încheiat la egalitate (2–2), dar după ce Kriszta a câștigat ultimul punct, a reușit să intre în lupta pentru medalia de bronz.

Publicitate

„Nu a fost deloc ușor, după ce am fost eliminate, am căzut emoțional. Mi-a fost foarte greu să mă adun mental, dar până la urmă am reușit cumva. Am vrut să fiu campioană europeană, simt că sunt cea mai bună la această categorie. Nu sunt mulțumită de rezultat, dar mă bucur că am obținut cel puțin medalia de bronz. Dacă nu aș fi câștigat o medalie, aș fi fost foarte dezamăgită. Următoarea competiție este aproape, ceea ce este dificil de pregătit din punct de vedere mental, deoarece va fi în joc participarea la Olimpiadă. Datorită medaliei mele de bronz, voi începe să mă pregătesc bine de luni”, a spus Incze Kriszta după finala mică.

În aceeaşi competiţie, Cătălina Axente de la Sepsi-SIC a terminat pe locul 7 la clasa de greutate de 72 kg, după ce a fost învinsă în sferturile de finală de rusoaica Evgeniia Zakharchenko (2-5).

Publicitate
Publicitate
banner we radio