Ştiri

Închisoare şi amenzi uriaşe pentru cei care încalcă regulile de carantină în Marea Britanie

Închisoare şi amenzi uriaşe pentru cei care încalcă regulile de carantină în Marea Britanie

Guvernul britanic anunță că persoanele care sosesc în Anglia din „zonele roșii” și încalcă regulile de carantină riscă până la 10 ani de închisoare și amenzi de până la 10 mii de lire sterline.

Publicitate

Ministrul britanic al Sănătății, Matt Hancock, a precizat că cei care nu vor respecta măsura carantinării într-un hotel pentru zece zile, vor fi amendați cu până la zece mii de lire, iar călătorii care mint că nu au vizitat o țară inclusă pe „lista roșie” riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare.

„Oricine se află pe formularul de localizare al pasagerilor și încearcă să ascundă faptul că a fost într-o țară de pe „lista roșie” în ultimele zece zile de dinaintea sosirii aici, va fi condamnat la închisoare de până la zece ani”, a declarat acesta.

Cetățenii britanici și irlandezi care sosesc în Anglia din țările cu risc epidemiologic ridicat, cele de pe „lista roșie”, cum ar fi Africa de Sud, vor plăti 1.750 de lire sterline și vor petrece următoarele 10 zile în carantină, într-un hotel. Călătorii care nu sunt rezidenți ai Regatului Unit și care vin din țările din ”zona roșie” au deja interdicție de a intra în Regatul Unit.

Guvernul a precizat că măsurile sunt necesare din cauza noilor tulpini de coronavirus, pentru care există riscul ca vaccinurile actuale să nu fie eficiente. Autoritățile au semnat deja contracte cu 16 hoteluri, prin care au rezervat 4.600 de camere pentru cei care sosesc din anumite țări.

Ministrul a anunțat și un „program de testare îmbunătățit” pentru toate persoanele care călătoresc în afara granițelor țării, fiind nevoie de două teste în timpul perioadei de carantină. Astfel, persoanele care sosesc în Anglia vor trebui să efectueze un test la două și, respectiv, opt zile din momentul în care au intrat în carantină. Persoanele care nu vor efectua cele două teste riscă amenzi de 1.000 de lire (dacă nu efectuează primul test) și 2.000 de lire (dacă nu efectuează al doilea), iar perioada de carantină va fi extinsă în acest caz la 14 zile.

Publicitate
banner we radio