Ştiri locale

A început a doua ediție a „Săptămânii prevenirii criminalităţii”!

Luni, 2 octombrie, a început a doua ediție din acest an a „Săptămânii Prevenirii criminalităţii”. Evenimentul implică organizarea unei suite de activități informativ-preventive, dedicate oamenilor, atât în spații publice, cât și întâlniri cu grupurile țintă.

Scopul demersului este acela de a sensibiliza un număr cât mai mare de cetățeni cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție în diversele situații cu risc ridicat de victimizare, precum și consecințele care decurg din comiterea de infracțiuni.

Publicitate

În România, prevenirea şi combaterea criminalităţii constituie atributele esenţiale ale activităţii Poliţiei Române. Rolul nostru este deosebit de important în reducerea cauzelor care duc la comiterea de ilegalităţi, însă comunitatea este şi ea responsabilă de a-şi lua toate măsurile de siguranţă şi de prevenire. În practică, în viaţa de zi cu zi, tendinţa omului este aceea de a neglija măsurile de siguranţă. Modul de a gândi „Mie nu mi se va întâmpla!” este încă întâlnit.

Tocmai pentru a atrage atenţia oamenilor asupra riscurilor, la nivel naţional este organizată „Săptămâna prevenirii criminalităţii”, în perioada 2-6 octombrie a.c.. Este a doua ediţie din acest an şi va atrage sute de mii de persoane, majoritatea elevi și profesori.

Selectate în baza priorităţilor de acțiune ale Poliţiei Române pentru anul 2017, vor avea loc activităţi structurate pe domenii de prevenire, fiecare zi având o altă temă.

Astfel, luni, 2 octombrie, a fost ziua dedicată prevenirii delincvenței juvenile, iar activitățile s-au desfășurat cu elevi ai școlilor gimnaziale și liceale.

Ziua a doua, marți, 3 octombrie, este destinată prevenirii victimizării minorilor, cu focalizarea mesajelor preventive pe prezentarea riscurilor la care se expun tinerii în mediul virtual.

A treia zi a săptămânii este dedicată prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului, respectiv furturilor din locuință, tâlhăriilor și înșelăciunilor, infracțiuni cu impact deosebit mai ales în rândul seniorilor.

Urmează o zi dedicată prevenirii violenței în familie, menită să conștientizeze publicul larg asupra dimensiunii și a consecințelor de ordin legal, psihologic și social ale fenomenului, precum și asupra modalităților de sprijin ale victimelor.

Manifestarea se încheie vineri, cu ziua siguranței rutiere. Cetățenii vor primi mesajele de prevenire a comiterii de accidente cu consecințe grave, transmise de Poliția Rutieră.

Compartimentul Relaţii Publice

Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta

Publicitate
banner we radio